27 de novembre de 2020 27/11/20

Paiporta inaugura una exposició urbana de fotos antigues situades als seus emplaçaments originals

Paiporta inaugura una exposició urbana de fotos antigues situades als seus emplaçaments originals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paiporta inaugura una exposició urbana de fotos antigues situades als seus emplaçaments originals - (foto 2)
  Paiporta inaugura una exposició urbana de fotos antigues situades als seus emplaçaments originals - (foto 3)

  El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura aquest divendres l'exposició urbana de fotografies 'El Museu ix al carrer, jo vaig estar ací'. En aquesta mostra, s'han col·locat 16 panells amb fotos antigues als emplaçaments originals, just en el mateix angle en què varen estar realitzades fa décades. D'aquesta forma, es pot percebre en un colp d'ull com han canviat els carrers, la vida i els costums de la localitat.
  La inauguració oficial de l'exposició es portarà a terme aquest divendres a les 12.00 hores a la Plaça Casota, amb presència de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i altres membres de l'equip de govern.

  Les imatges han estat donades pel veïnat de Paiporta i formen part de l'arxiu fotogràfic del Museu de la Rajoleria, que per primera vegada transcendeix els murs de l'antic Rajolar de Bausset, on està ubicat. Entre elles, destaca la més antiga, que data de 1926 i retrata la construcció del Pont Vell que va unir les dues vores del barranc. També impacta pel canvi que ha experimentat la de la de l'actual Plaça Soliera, on en 1965 estava situada la Piscina Olympia.

  L'exposició 'El Museu ix al carrer, jo vaig estar ací' estarà a disposició de la ciutadania a 16 emplaçaments de la localitat fins al pròxim 30 de setembre, i és una iniciativa de la regidoria de Cultura i el Museu de la Rajoleria amb motiu de les Festes Populars 2017, que han començat aquest dijous i es perllongaran fins al pròxim 17 d'agost. La programació completa de les festes es pot consultar en el següent enllaç: http://goo.gl/xtqh1Y

  Pujar