elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta es converteix en el primer ajuntament de l’Horta en implantar la carpeta ciutadana avançada amb la seua nova seu electrònica

Paiporta es converteix en el primer ajuntament de l’Horta en implantar la carpeta ciutadana avançada amb la seua nova seu electrònica
  • La migració s’està produint de manera satisfactòria amb els primers usuaris atesos presencialment i els primers tràmits en línia

MÉS FOTOS
Paiporta es converteix en el primer ajuntament de l’Horta en implantar la carpeta ciutadana avançada amb la seua nova seu electrònica - (foto 2)

L’Ajuntament de Paiporta ha completat amb èxit la seua migració a la nova plataforma electrònica Sedipualb@. El software triat és una solució creada per la Diputació d’Albacete, de caràcter públic, obert i que facilita la cooperació interadministrativa entre institucions. Paiporta feia efectiva el passat dijous 31 d’octubre la nova etapa de la seua administració electrònica amb la migració de l’antiga e-Signa a la nova plataforma.

“Han sigut setmanes molt intenses de treball, formació del personal i de preparació en l’àmbit tècnic però finalment podem estar molt contents i satisfets de com està anant aquesta transició”, ha afirmat Mª Jesús López, regidora d’Innovació i Atenció Ciutadana.

Els primers registres presencials amb la nova plataforma es realitzaven el mateix dijous de vesprada, mentre que ja durant el cap de setmana alguns ciutadans feien diversos tràmits en línia.  El personal que atén a l’Oficina Única de l’Ajuntament, així com la major part de la plantilla municipal, ha rebut al llarg de les darreres setmanes una formació inicial que tindrà continuïtat al llarg de les pròximes setmanes amb la resta de personal. Aquest dijous, dia 8 de novembre, es formaran en la plataforma els joves que s'han incorporat a la plantilla de l'Ajuntament amb el programa Avalem Joves. També passarà per aquesta formació l’equip de govern municipal i més endavant associacions i joves paiportins i paiportines “perquè comencen a relacionar-se amb l’administració municipal electrònica i també perquè es familiaritzen amb el funcionament de tota classe de tràmits que hauran d’afrontar al llarg del seu futur laboral i professional”, ha matisat López.

Així mateix, s’ha creat un grup de treball interdepartamental que de manera setmanal o quinzenal intercanviarà experiències d’ús i funcionament per tal de resoldre els possibles dubtes o qüestions d’interés que puguen anar sorgint amb el funcionament d’aquest software.

“Aquesta és una alternativa molt més participativa i cooperativa a la formació inicial i que permetrà anar millorant i perfeccionant el funcionament i coneixement sobre aquesta nova plataforma perquè l’atenció ciutadana siga el més fluid i àgil possible”, ha expressat la regidora d’Innovació.

Amb aquesta plataforma pública l’Ajuntament de Paiporta podrà realitzar una gestió completament digital de tota la seua activitat administrativa, com ja ho fan més de 250 entitats de set comunitats autònomes, entre les quals es troba la Mancomunitat Horta Sud. A diferència d’altres municipis, Paiporta serà el primer poble de l’Horta que funcionarà amb el catàleg avançat de Sedipualb@, el que suposarà, com ja ha pogut comprovar el personal de l’Oficina Única amb aquestes primeres tramitacions, uns temps d’espera un poc superiors als habituals, fet que s’anirà corregint progressivament. “Al final de tot aquest procediment de transició aconseguirem l’objectiu que ens havíem marcat: facilitar la tasca diària del personal de l’Ajuntament, més de 200 persones, i millorar els serveis que l’Ajuntament presta a la ciutadania”, ha afegit López.

Durant alguns mesos conviuran ambdues plataformes de manera que els expedients antics es puguen continuar consultant, al mateix temps que es fa una migració progressiva a la nova seu electrònica.

Pujar