28 d’octubre de 2020 28/10/20

Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics

Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics - (foto 1)
  • Públic adult, infantil i familiar gaudeix de les històries sobre els mites grecs i moltres altres temàtiques

MÉS FOTOS
Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics - (foto 2)
Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics - (foto 3)
Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics - (foto 4)
Paiporta Món de Contes busseja en l’origen dels contes populars i les emocions a través de les seues històries per a tots els públics - (foto 5)

La quarta edició del festival de narració oral Paiporta Món de Contes arriba a les seues darreres setmanes amb èxit de convocatòria i participació entre el públic de totes les edats.

Pep Durán, un mestre contacontes amb moltes històries i camins a l’esquena, obria de manera magistral aquest festival amb la història de com va voler ser pirata i acabà convertint-se en llibreter i traginer de contes. El públic adult ha tingut també ocasió d’explorar l’origen dels nostres contes populars a través del seu bressol, els mites grecs. L’encarregada de fer-ho ha estat Ifigeneia Kakridoni, representant del país convidat enguany, a través de la narració de les llegendes de Zeus, Ares o Cronos.

“A tot el món li agrada que li conten històries, ja sigues gran o menuda. Sempre està bé que et conten històries divertides i emocionants, que ens connecten amb la nostra pròpia història”, ha expressat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Un altre aspecte molt important que es treballa amb els contes i la narració són les emocions. Aquesta experiència l’han viscuda especialment els més menuts i menudes, a través de les sessions matinals per a col·legis a la Biblioteca i el Museu de la Rajoleria. A més, aquest dilluns compartien totes aquestes sensacions i impressions amb els seus pares i mares amb el passeig pel món dels contes que feren de la mà de Rodamons Teatre. “Els contes, les històries, són la base de la transmissió de la tradició oral; és al cap i a la fi d’on procedeix la nostra cultura”.

El festival, que reivindica el valor de la paraula i la cultura oral, es reprendrà dijous 7 de novembre amb Sherezade Barjalí. Arnau Vilardebò tancarà el divendres, dia 8, aquesta quarta edició amb històries sobre la psicologia humana. L'assistència a aquesta última sessió requereix d'inscripció prèvia a la Biblioteca.

Pujar