elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta aprova per unanimitat la moció de Compromís per una solució consensuada al Sàhara

Paiporta aprova per unanimitat la moció de Compromís per una solució consensuada al Sàhara
  • Rafa Gadea: “Paiporta sempre ha mostrat el seu suport al poble sahrauí davant aquest conflicte de manera unànime"

Compromís per Paiporta va presentar una moció per al ple d'ahir per tal de manifestar el desacord amb qualsevol posició política sobre la solució al conflicte del Sàhara, adoptada pel Govern d'Espanya, que no incloga el mutu acord entre les parts contendents, el Regne del Marroc i la República Àrab Sahrauí. La proposta va comptar amb el vot favorable de tots els partits. Al ple va assistir la presidenta de la Associació Paiporta Humanitària (APAHU), Yolanda Chabarri, i representants del poble Sahrauí.

El regidor, Rafa Gadea, va defensar el text que recorda que "l'Ajuntament de Paiporta tradicionalment s'ha posicionat, de manera unànime, a favor de la realització d'un referèndum d'autodeterminació com a mesura més justa per a la resolució del conflicte d'acord amb la resolució 690 del 29 d'abril 1991 de l'ONU".

Segons expliquen els ecovalencianistes la moció "és molt necessària" per solidaritat amb el poble sahrauí despresa de la posició expressada pel Govern Espanyol davant el conflicte del poble sahrauí amb el Marroc, una posició adoptada pel president, Pedro Sánchez, que està absolutament en contradicció amb la legalitat internacional.

Gadea ha recordat que s'ha de continuar reclamant que el Sàhara Occidental no és, ni ha estat mai històricament, territori marroquí. La Cort internacional de Justícia de la Haia, les Nacions Unides, El Tribunal de Justícia de la UE, entre altres instàncies, així ho reconeixen.

El regidor ha finalitzat destacant que: "Ni el Marroc, ni Espanya ni ningú que no siga el Poble Sahrauí, pot decidir sobre la forma d'organització política, social i econòmica que li correspon al Sàhara Occidental".

Pujar