elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta aferma el suport al teixit associatiu amb la renovació del conveni de col·laboració amb la Fundació Horta Sud

  • El conveni perllonga per cinqué any consecutiu la relació de col·laboració entre el municipi i la Fundació

L’Ajuntament de Paiporta ha renovat recentment la seua col·laboració amb la Fundació Horta Sud. L’alcaldessa, Isabel Martín, i la regidora de Participació, Esther Torrijos, signaven recentment el conveni de col·laboració en presència de la presidenta de la Fundació, Imma López, i el seu coordinador, Julio Huertas.

El conveni perllonga per cinqué any consecutiu la relació entre Ajuntament i Fundació. L’acord estableix una relació de suport i ajuda mútua per tal de fomentar i enfortir el teixit associatiu paiportí, així com la participació ciutadana, a través de la societat civil organitzada a Paiporta.

Gràcies a aquest conveni, al llarg de l’any es programen accions formatives i d’assessoria individualitzada a les associacions, que ajuden les entitats locals a millorar la seua gestió i la seua representativitat. Així mateix, també es reconeix el paper que juguen les associacions en el dia a dia de la ciutadania de Paiporta a través de la gala i homenatge que se les fa amb “Somos Súper”.

Una altra de les darreres iniciatives que han sorgit des de la Regidoria de Participació, gràcies a l’ajuda i col·laboració de la Fundació Horta Sud, és l’elaboració i publicació del nou Reglament de Participació Ciutadana. Aquest document potencia el diàleg entre la ciutadania, les associacions i les estructures administratives municipals i fomenta la vida associativa en el municipi, mitjançant l’establiment de noves vies de participació que garanteixen el desenvolupament de la democràcia participativa i l’eficàcia de l’acció pública.

A més, en l’actualitat la Regidoria de Participació Ciutadana realitza una sèrie d’enquestes, amb Fundació, com a part de l’estudi per conéixer l’estat socioeconòmic del teixit associatiu paiportí. L’estudi sorgeix amb la finalitat de realitzar un diagnòstic en detall de la realitat econòmica i social de les associacions, després de mesos patint les conseqüències de la pandèmia sanitària, que permeta a l’àrea convocar les ajudes i subvencions més adequades per a atendre les seues necessitats.

Des de la Regidoria de Participació es treballa per gestionar la vida associativa de Paiporta i fomentar el seu creixement. De fet, el seu paper i el treball diari que realitzen pel bé comú de la societat paiportina ha sigut reconegut recentment per la corporació municipal amb la declaració de les associacions com a servei comunitari essencial, fomentant valors com ara la solidaritat o la convivència i actuant d’agents transformadors de la societat.

Pujar