21 de setembre de 2020 21/9/20

Oberta la inscripció per a la segona edició dels Rogles de Babel

Oberta la inscripció per a la segona edició dels Rogles de Babel - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Oberta la inscripció per a la segona edició dels Rogles de Babel - (foto 2)

  La regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta ha obert la inscripció per a la segona edició dels Rogles de Babel, un projecte d'intercanvi cultural i lingüístic a través del qual es poden configurar grups de conversa en diferents idiomes per a practicar-los i millorar-los. Enguany, la proposta de l'Ajuntament inclou tres grups en anglès, dos en francés, un en italià i dos més en àrab, encara que, tal com va succeir l'any passat, la ciutadania pot proposar nous grups en altres llengües i nivells i, si són viables i encaixen amb la filosofia dels Rogles, s'inclouran en el programa. La inscripció està oberta fins al pròxim 7 d'octubre a l'Oficina UNICA de l'Ajuntament.

  Els Rogles de Babel es reuniran al Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) i consistiran en grups de persones que conformaran plataformes d'intercanvi lingüístic i cultural que poden adoptar diferents formes: grups de conversa, alfabetització en altres escriptures, iniciació puntual a algunes llengües o cogestió del voluntariat o bancs lingüístics. Els grups hauran de tindre una participació mínima de cinc persones, a més d'un professor o professora guia, i es poden desdoblar si sobrepassen els 10 membres.

  La filosofia dels Rogles de Babel, on arribaren a participar en la primera edició al voltant de 80 persones en els quatre grups configurats, està basada en el foment del coneixement de llengües, l'intercanvi cultural i la convivència. Aquests grups tenen com a objectius fomentar el plurilingüisme, afavorir la integració de la població estrangera, posar en valor la diversitat lingüística i cultural de la població, afavorir les relacions del poble amb altres països i localitats d'Europa i el món i fomentar el voluntariat i els intercanvis lingüístics entre la ciutadania.

   

  Pujar