26 de setembre de 2020 26/9/20

Oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu

Oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu - (foto 2)
  Oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu - (foto 3)
  Oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu - (foto 4)

  Des d'aquest dimarts està oberta la inscripció per als nous Tallers d'Envelliment Actiu que ha impulsat la Regidoria de Persones Majors de Paiporta. Artteràpia, ioga i ball són les propostes per a fomentar la vida sana i les relacions socials de les paiportines i paiportins amb 60 anys o més, i que se sumen als que ja estan en marxa, de noves tecnologies i memòria. Les inscripcions es poden formalitzar al nou espai Paiporta Conviu, habilitat per l'Ajuntament de Paiporta al Carrer Mestre Serrano 23.

  Els requisits per a accedir a aquestes activitats gratuïtes són tindre els 60 anys complits i residir a Paiporta. La inscripció es pot formalitzar fins a aquest dijous 5 d'abril al mateix local Paiporta Conviu, entre les 9.00 i les 14 .00 hores. Les places són limitades i s'hi accedirà per rigorós ordre d'inscripció. Les activitats es desenvoluparan des de mitjans d'abril fins al mes de juliol d'enguany.

  Paiporta té una població major de 60 anys que ascendeix a 4.747 persones, un 17,4 per cent del total. L'Ajuntament va consultar a les persones majors a través d'una enquesta i una assemblea participativa per a conèixer els seus interessos i què esperaven de la programació de l'Ajuntament. Els Tallers d'Envelliment Actiu comencen a donar resposta a aquestes demandes, i s'ampliaran en pròximes convocatòries a un ventall més ampli d'activitats.

  Els objectius del tallers són fomentar la bona salut física, previndre el deteriorament físic, els accidents domèstics, i promoure l'autocura. Així mateix, s'intenta que la població de més edat tinga una bona salut mental, ja que els Tallers d'Envelliment Actiu estan pensats per a enfortir l'autoestima, la memòria, ajudar a l'acceptació del nou cicle vital i entrenar habilitats socials i de comunicació. Per últim, la intenció de la Regidoria de Persones Majors és afavorir les relacions interpersonals i grupals per a evitar la solitud i el desarrelament, i fomentar l'interés cultural i artístic de la població de més edat.

  Les sessions d'artteràpia es desenvoluparan cada dilluns entre les 11.00 i les 12.30 hores, des del 16 d'abril a l'11 de juny. Les de ioga començaran el 17 d'abril i tindran lloc cada dimarts fins al 12 de juny. Per últim, el ball es portarà a terme tots els dissabtes i diumenge del 14 d'abril a l'1 de juliol, entre les 18.00 i les 21.00 hores.

  Pujar