elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’

El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’
  • El llibre recopila part de l’arxiu fotogràfic d’aquest espai cultural que s’han exposat a partir de diferents temàtiques als panells ubicats en diferents emplaçaments de Paiporta

MÉS FOTOS
El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’ - (foto 2)
El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’ - (foto 3)
El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’ - (foto 4)
El Museu de la Rajoleria presenta el llibre ‘Imatges en el record’ - (foto 5)

El Museu de la Rajoleria ha presentat el llibre que ha editat amb les imatges que ha tret del seu arxiu fotogràfic per a l’exposició temàtica al carrer ‘Imatges en el record’.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat; la regidora de Cultura, Esther Torrijos, així com membres de la corporació municipal.

En la seua intervenció l’alcaldessa ha recordat com va sorgir aquesta exposició. “Amb la pandèmia hem aprés a fer de la necessitat virtut. Durant el temps en què el nostre Museu va tancar les seues portes pensàrem en noves fórmules i idees per a no deixar d’acostar la cultura a la ciutadania. La mostra temàtica ‘Imatges en el record’ és fruit d’eixa capacitat creativa que té el personal tècnic del nostre Museu i del nostre desig de no aturar la nostra activitat. Ara, aquest llibre recollirà per sempre totes aquestes imatges”.

Per la seua part la regidora de Cultura ha agraït a veïns i veïnes la seua generositat cedint les imatges dels seus àlbums personals i familiars. “La població de Paiporta es va involucrar des del primer moment en el projecte que suposava aquest museu etnogràfic i el seu arxiu fotogràfic. Gràcies a totes i tots ells hem aconseguit un gran fons que ens permet realitzar exposicions de gran format com aquesta. Esperem que el nostre arxiu siga creixent”.

‘Imatges en el record’ és la proposta que continua l’estela de ‘El Museu ix al carrer’ com a alternativa cultural durant la pandèmia, mentre el Museu romania tancat. Dividida en quatre temàtiques: dona i treball, la Pasqua al carrer, el treball a Paiporta i l’estiu i la festa, aquesta exposició ha mostrat al llarg de 2021 desenes d’instantànies del dia a dia de la població paiportina dècades enrere.

Ara, amb aquest llibre es recopilen totes aquestes fotografies i es presenta en forma de col·lecció, amb l’explicació de cadascú dels panells.

‘El Nadal a Paiporta’

Coincidint amb la presentació del llibre de ‘Imatges en el record’ el Museu ha inaugurat una nova entrega temàtica d’aquesta proposta expositiva amb ‘El Nadal a Paiporta’.

Durant els dies de Nadal la població paiportina podrà gaudir de 14 panells amb escenes nadalenques del passat de Paiporta en els diferents carrers i barris del municipi.

Enfront de la bona acollida per part de la població paiportina ‘Imatges en el record’ s’ha consolidat com a una exposició temàtica al carrer duradora. Així doncs, dins de la programació prevista pel Museu per a abordar altres temàtiques, al llarg del pròxim any es podrà gaudir de les falles del nostre poble, records escolars i fotos d’estudi.

Pujar