elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maribel Albalat dirigeix l'alcaldia de Paiporta

Maribel Albalat dirigeix l'alcaldia de Paiporta
  • La socialista dirigirà el consistori paiportino durant els últims anys d'aquesta legislatura i continuarà amb el "projecte d'esquerres"

MÉS FOTOS
Maribel Albalat dirigeix l'alcaldia de Paiporta - (foto 2)

Maribel Albalat és la nova alcaldessa de Paiporta durant els pròxims dos anys i últims d'aquesta legislatura. La socialista és afiliada al PSPV-PSOE des de novembre del 2011, Secretària General de la Comissió Executiva Local del PSPV des de març del 2017 i membre del Comitè Provincial de l'Horta Sud.

La seua presa de possessió del càrrec com a alcaldessa de Paiporta es va realitzar ahir 30 de juny i avui és el seu primer dia com a alcaldessa del municipi. Maribel Albalat ens conta que és un moment molt important per a ella i en el personal molt emotiu. “Hem treballat molt perquè això fóra una realitat i estic molt contenta i amb moltes ganes d'iniciar aquesta nova etapa”, ha exposat la recent alcaldessa.

Maribel Albalat s'encarregava de l'àrea de Cultura del municipi, però després del seu nou càrrec com a alcaldessa ha delegat aquesta funció a la seua companya Esther Torrijos. “Vull centrar-me en la responsabilitat que suposa ser l'alcaldessa dels paiportinos i paiportinas, encara que estaré al corrent de tots els temes i, com no, als de cultura”, declara Albalat.

La nova alcaldessa fa una valoració molt positiva d'aquests últims anys de govern a Paiporta perquè han iniciat projectes de Benestar Social i Medi Ambient, entre altres. “Veníem de vuit anys amb un govern del PP de paralització en les propostes i projectes i en sis anys hem iniciat molts projectes, que alguns ja són una realitat i uns altres estan en marxa per a adoptar a Paiporta d'infraestructures i apostar per les persones”, confessa Maribel Albalat.

L'edil manifesta que continuarà en la mateixa línia que s'estava fent fins ara en el consistori perquè és un “Projecte d'Esquerres”. “El projecte és conjunt amb l'altre equip de govern i done continuïtat a aqueixos projectes”, matisa Albalat. Així i tot exposa que “som persones i partits diferents que des de l'alcaldia els accents seran diferents, però els projectes seran els que estaven previst en l'acord”.

Maribel Albalat declara que la seua intenció és “ser l'alcaldessa de tots i totes, obrir les portes i parlar amb tots els col·lectius i agents socials i iniciar aqueix diàleg, ja que és molt important escoltar a la ciutadania”.

L'alcaldessa exposa que hi ha projectes molt importants com a objectius primordials per al poble paiportino. El primer d'ells és l'Educació amb tres projectes Edificant i el primer d'ells començarà en breus enguany. “És important donar-li un impuls, modificar i millorar les infraestructures educatives”, comenta l'edil.

“Una altra aposta primordial és el benestar de les persones i, ara havent quintuplicat el personal en aquesta àrea, l'objectiu és millor la vida de les persones majors amb el projecte Vila Amparo”, afig Albalat.

L'altre objectiu important és la seguretat i Maribel Albalat conta que tenen “el punt més perillós de tota la xarxa de Metrovalencia de pas a nivell i en breu s'iniciarà un projecte per a solucionar-lo”.

“Són projectes que defineixen quals són les nostres prioritats: les persones”, sentència l'alcaldessa.

També continuaren amb el projecte de Medi Ambient per a aconseguir que Paiporta siga més sostenible. L'edil Albalat desenvolupa que no és un projecte específic de Medi Ambient, sinó que aborda totes les àrees, és a dir, que tots els projectes que es realitzen en altres àrees, porten afegit un apartat sostenible de cura del medi ambient paiportino.

L'alcaldessa exposa que espera que un futur Paiporta continue sent el que és, un poble cohesionat, amable i amb entitat pròpia. “Espere que la ciutadania se senta orgullosa, com jo, de viure a Paiporta”, conclou la nova edil del municipi.

Pujar