elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'OMIC recupera més de 24.000 euros per als consumidors de Paiporta al 2020

L'OMIC recupera més de 24.000 euros per als consumidors de Paiporta al 2020
  • El servei municipal gratuït presenta 175 reclamacions per a defensar els drets de la ciutadania, amb especial incidència en casos amb companyies de telefonia

MÉS FOTOS
L'OMIC recupera més de 24.000 euros per als consumidors de Paiporta al 2020 - (foto 2)

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de Paiporta ha recuperat un total de 24.641,28 euros en consultes, denuncies, queixes i reclamacions presentades per consumidores i consumidors de Paiporta al llarg de l'any 2020. Així es desprén de l'informe presentat pel personal tècnic que atén aquest servei públic i gratuït, situat al Centre de Formació Ocupacional, al carrer Santa Anna, 35.

D'acord amb les xifres de l'OMIC, fins a novembre, a petició de la ciutadania, s'han presentat 175 reclamacions en múltiples sectors, s'han fet 10 consultes i s'ha elevat una queixa formal. Les reclamacions es reparteixen en un 24% a empreses de telefonia, un 12% en el sector de transports, un 10,9% en agències de viatges, un 3,4 en electrodomèstics i un 2,9% en pell, textil i calcer, entre d'altres àmbits amb menor incidència.

Per a la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, “la quantitat recuperada és el fruit del treball ben fet pel personal tècnic que s'ocupa d'aquest servei que presta l'Ajuntament, i que té la missió de garantir els drets de la ciutadania a l'hora de consumir i frenar els abusos que, massa sovint, es produeixen, a més de mediar quan apareix un conflicte”.

Jiménez, a més, ha animat a la ciutadania a reclamar els seus drets quan troben que han sigut vulnerats: “Els procediments no han d'acabar necessàriament en litigis i conflictes i, en aquest sentit, s'ha de destacar el paper de mediació que es pot exercir, i que pot aclarir malentesos i permetre recuperar diners de productes o serveis prestats de manera deficient”.

De les 175 reclamacions presentades, l'OMIC ha recuperat 5.468 euros en queixes a agències de viatges, 6.000 a entitats financeres i bancs, 3.368,29 a empreses de telefonia, 2.751 a empreses de transport, i quantitats ressenyables en vehicles i automòbils (850 euros), assegurances (900 euros) o electrodomèstics (948 euros).

En l'apartat de les consultes, i per sectors, també han sigut les més nombroses les relacionades amb el sector de la telefonia i les telecomunicacions (40%), seguides de la vivenda (20%), electròdomèstics (10%) i altres béns i serveis.

L'OMIC és un servei públic i gratuït que té com a objectius principals la informació i assessorament a consumidors, consumidores i usuàries en matèria de consum, atendre consultes, reclamacions o denúncies, exercir la mediació en els conflictes que puguen sorgir entre les parts amb motiu de relacions de consum que siguen de competència municipal per raó de matèria o territorialitat i la tramitació de les reclamacions. Físicament, es troba a disposició de tota la ciutadania de Paiporta al Centre de Formació Ocupacional (Carrer Santa Anna, 25), i en el telèfon 963972474.

Pujar