25 de gener de 2020 25/1/20

L'Ecoparc Mòbil arriba a Paiporta

L'Ecoparc Mòbil arriba a Paiporta - (foto 1)

  La Plaça Major de Paiporta acollirà des d'aquest dilluns 2 de juliol al dimecres 4 l'Ecoparc Mòbil, una iniciativa de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre) que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'Ecoparc Mòbil és una instal·lació itinerant que permet a la ciutadania de pobles i ciutats reciclar alguns dels seus residus. És especialment útil per a la gent major. que no té sempre la possibilitat de desplaçar-se a l'Ecoparc fixe, situat al costat del Cementeri Vell.

  L'horari d'obertura d'aquest Ecoparc Mòbil serà de 10.00 a 14.00 hores, i de 16.00 a 19.00 hores. A partir d'ara, periòdicament, aquesta instal·lació visitarà la localitat.

  L'Ecoparc Mòbil facilita a la ciutadania la tasca de desprendre's adequadament d'aquells utensilis i aparells que es produeixen de forma puntual, que ja no tenen valor i que, per les seues característiques, no es poden dipositar a contenidors que habitualment tenim en els nostres carrers. Per a altres tipus d'efectes més grans, es disposa de la Xarxa Metropolitana d'Escoparcs.

  L'ús correcte d'unes i altres instal·lacions és fonamental per a una recollida selectiva efectiva, i l'eliminació segura de residus. S'evita així el seu abocament incontrolat, es redueix el volum de fem que acaba als abocadors, s'estalvia en matèries primes i energia al reciclar, i s'ajuda al tractament adequat de tots els residus.

  Entre els elements que es podran dipositar a l'Ecoparc Mòbil mentre se situe a Paiporta estan sabates, teixits, pneumàtics, càpsules de cafè, cintes magnètiques, CD i DVD, llibres, revistes, bombetes, tubs fluorescents, tóners i cartutxos d'impressora, piles alcalines i de botó, xicotets aparells elèctrics, olis de cuina i de motor, pantalles, residus d'aparells electrònics (RAAE), reactius de laboratori, ferramentes elèctriques, joguets electrònics, filtres de motor, termòmetres, aerosols, productes de neteja, mòbils i carregadors, envasos perillosos de metall, dissolvents, pintures, bateries i radiografies.

   

  Pujar