12 de juliol de 2020 12/7/20

L'alumnat de Paiporta coneix l'imaginari valencià al voltant de Tots Sants

L'alumnat de Paiporta coneix l'imaginari valencià al voltant de Tots Sants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'alumnat de Paiporta coneix l'imaginari valencià al voltant de Tots Sants - (foto 2)

  Al voltant de 380 xiquets i xiquetes d'Infantil i primer cicle de Primària dels centres educatius paiportins ha conegut en els últims dies els monstres de la mitologia valenciana i l'imaginari col·lectiu valencià sobre Tots Sants gràcies al taller 'Espanta la por: no en vull, no en vull, i tres plats amb caramull', impulsat per l'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta i el Museu de la Rajoleria, que ha acollit les sessions.

  Aquest taller s'ha portat a terme al voltant del l'1 de novembre, dia de Tots Sants, per a recuperar i donar a conéixer els monstres tradicionals de les llegendes valencianes. Xiquetes i xiquets dels CEIPs Lluís Vives, Ausiàs March, Jaume I, L'Horta i el col·legi La Inmaculada han passat per les sessions de conta-contes oferides pel Museu i AVIVA.

  A través de conta-contes, al Museu han conegut els mites i llegendes de la Taraska, els Donyets, el Drac del Patriarca, l'Home del Sac, el Butoni o les Bruixes, presents en les històries i llegendes que s'han transmés de mares i pares a fills i filles durant generacions i generacions. Aquest taller es va iniciar a Paiporta l'any passat i ha tingut continuïtat enguany, donada la bona acollida de banda dels equips docents dels centres educatius, i també de l'alumnat.

  A més de la celebració d'aquest taller, la Biblioteca Pública Maria Moliner ha oferit també les últimes setmanes una selecció especial de llibres infantils i juvenils al voltant del tema de la mitologia valenciana sobre la por.

   

  Pujar