elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Paiporta subvenciona la instal·lació d’ascensors per a suprimir barreres arquitectòniques

L’Ajuntament de Paiporta subvenciona la instal·lació d’ascensors per a suprimir barreres arquitectòniques
  • El consistori atorga ajudes de fins al 20% del cost de l’obra, amb una quantia màxima de 5.000 euros per comunitat

L’Ajuntament de Paiporta ha aprovat, a iniciativa de la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, una línia d’ajudes a la instal·lació i reforma d’ascensors amb l’objectiu d’eliminar barreres arquitectòniques en edificis d’ús residencial col·lectiu.

Les ajudes, compatibles amb les que atorga el govern central i la Generalitat amb la mateixa finalitat, poden arribar al 20% del cost total de l’actuació, amb un límit de 5.000 euros.

Les bases per a accedir a aquestes subvencions han eixit publicades aquest 9 de juny, i estableixen un termini de tres mesos per a presentar les sol·licituds, és a dir, fins al 10 de setembre.

D’acord amb aquestes bases, poden acollir-s’hi tant aquelles comunitats que no tinguen ascensor instal·lat i el vulguen col·locar, com aquelles que hagen de fer una reforma per a, per exemple, baixar-lo a cota zero.

«L’objectiu de l’Ajuntament -ha explicat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val- és ajudar a les comunitats de veïnes i veïns a eliminar barreres arquitectòniques que dificulten la mobilitat de les persones majors i amb diversitat funcional, així com a les famílies amb xiquets i xiquetes menudes, i adaptar les prestacions dels edificis a la normativa actual, una tasca en la que estem totalment implicats des de l’Ajuntament».

El consistori ha habilitat el web paiporta.es/ascensors amb tota documentació a presentar i la informació sobre les ajudes, i portarà a terme una campanya a través de les xarxes socials i també en format físic, amb cartelleria en paper, per a que les ciutadania es puga assabentar d’aquestes noves ajudes municipals i se’n puga beneficiar.

Pujar