elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Paiporta reforça la tasca de Creu Roja amb les famílies en situació de vulnerabilitat

L'Ajuntament de Paiporta reforça la tasca de Creu Roja amb les famílies en situació de vulnerabilitat
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Paiporta reforça la tasca de Creu Roja amb les famílies en situació de vulnerabilitat - (foto 2)
  L'Ajuntament de Paiporta reforça la tasca de Creu Roja amb les famílies en situació de vulnerabilitat - (foto 3)

  L'Ajuntament de Paiporta ha decidit reforçar la col·laboració amb Creu Roja en la seua campanya de xecs destinats a l’alimentació de famílies en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és garantir la continuïtat en el seu programa d’ajuda a aquestes, que tindran un xec carregat amb una assignació setmanal per a alimentació i productes higiènics que podran fer efectiu a una cadena de supermercats amb dos establiments a Paiporta.

  El govern municipal posa a disposició d'aquesta entitat sense ànim de lucre recursos econòmics que es poden veure ampliats en funció de l’evolució de l’alerta sanitària provocada pel coronavirus Covid-19. 

  L’Ajuntament pren aquesta mesura en resposta a les demandes dels responsables de l’entitat, amb els quals s’han mantingut trobades i contactes des del primer moment en què es va decretar l’estat d’alarma i el confinament general de la població, donat que aquesta crisi s'ha traduït en multitud d’acomiadaments i dificultats econòmiques que impacten de manera més notable en les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

  A més d’aquesta iniciativa de Creu Roja i l’Ajuntament de Paiporta, el consistori recorda que la Conselleria d’Educació ha posat en marxa les beques menjador, un recurs essencial per a xiquets i xiquetes d’entorns vulnerables, perquè no els falte menjar cada dia. 

  Els vals-beca menjador consisteixen en un val per xiquet o xiqueta que permet a les famílies valencianes que reben el 100% de la beca menjador adquirir aliments de forma gratuïta als establiments de les cadenes Consum i Charter.

  Durant els pròxims dies, les famílies que tenen el 100% de la beca menjador el rebran directament, sense necessitat de cap tipus de desplaçament. Té un valor de 60€ i és equivalent als primers 15 dies sense classes presencials per a cada alumne i alumna. Tot això sumat, garanteix l'alimentació de les famílies en situació de vulnerabilitat de Paiporta.

  Per últim, l’Ajuntament recorda que, tot i que les seues dependències estan tancades, ha habilitat dos telèfons d’atenció del departament de Benestar Social, que atendran i resoldran tots aquells dubtes que tinga la ciutadania, a més d’oferir assessorament psicològic, peticions d’ajudes o avisos sobre persones amb dificultats o que estiguen soles i necessiten ajuda. Els números són 610568613 i 610557425. L’horari d’atenció és de 9.00 a 14.00 hores.

  Pujar