elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars

L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars
  • El consistori adopta mesures extraordinàries dins de les seues competències per a frenar els contagis de coronavirus

  • El decret d’alcaldia que recull les mesures es publica hui i entra en vigor dissabte

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars - (foto 2)
L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars - (foto 3)
L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars - (foto 4)
L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars - (foto 5)
L’Ajuntament de Paiporta demana restringir al mínim la mobilitat i les reunions socials i familiars - (foto 6)

L’Ajuntament de Paiporta ha decidit prendre una sèrie de mesures extraordinàries per a contribuir a frenar els contagis de coronavirus Covid-19. Davant l’augment exponencial de casos que reflexen les dades epidemiològiques, l’alcaldessa, Isabel Martín, ha fet públic un decret en què es detallen aquestes mesures, consensuades pel govern municipal, i que entraran en vigor aquest dissabte.

Amb caràcter general, la petició a la ciutadania és que restringisca al mínim indispensable la mobilitat i les reunions socials i familiars, és a dir, que sols s’isca de casa per a treballar, anar a escola o realitzar activitats essencials com tindre cura de xiquetes i xiquets, persones majors o dependents, o acudir a activitats reglades i amb totes les mesures de seguretat pertinents.

Aquesta recomanació i la resta de mesures preses pel govern de Paiporta es perllongaran, al menys, fins al 31 de gener, tot i que es manté un contacte constant amb les autoritats sanitàries i el centre de salut per si fóra necessari ampliar-ne l’abast o l’extensió en el temps.

Segons es detalla en el decret, el consistori intensifica encara més les labors de neteja i desinfecció dels espais públics, amb especial atenció a jocs infantils i zones d’alta concentració de persones, com el centre de salut, accessos a escoles o comerços, entre d’altres.

Així mateix, s’ha reclamat a la Policia Local que augment la labor de vigilància respecte del compliment de les restriccions d’aforament de terrasses i locals d’hostaleria, l’ús de mascaretes i la prohibició de fumar.

L’Ajuntament també suspén la programació cultural a l’Auditori Municipal i la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz, i tanca, pel moment, el Museu de la Rajoleria i el parc annex. A més, redueix l’aforament de la mateixa biblioteca al 30%, amb l’horari habitual i sense ampliació horària.

També es reduirà l’aforament de la resta d’activitats municipals, amb especial atenció als tallers per a l’envelliment actiu. Els cementeris també redueixen l’aforament, en el seu cas, a 25 persones,

En l’àmbit esportiu i de joventut, s’ajorna l’inici de l’Agenda Jove i la tornada de les escoles i programes esportius fins a l’1 de febrer. També se suspenen fins a aquesta data els tornejos i campionats esportius. Els entrenaments dels clubs al poliesportiu poden continuar amb les mesures de prevenció que ja s’aplicaven i sense públic.

Quant a l’activitat municipal, les reunions de treball a l’Ajuntament han de ser preferentment per via telemàtica, amb una restricció de sis persones com a màxim si s’hagueren de celebrar de manera presencial. Els actes institucionals com comissions informatives i plens ordinaris o extraordinaris s’hauran de celebrar per via telemàtica.

Pujar