elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jutjat número 2 de Torrent arxiva la querella contra l'alcaldessa i la regidora d'Hisenda

El jutjat número 2 de Torrent arxiva la querella contra l'alcaldessa i la regidora d'Hisenda

  El jutjat número 2 de Torrent ha comunicat el sobreseïment lliure de la querella iniciada per diferents exagents de la Policia Local de Paiporta contra l'alcaldessa de la localitat, Isabel Martín, i la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez. El jutge al·lega en l'auto de sobreseïment que les actuacions portades a terme per les dirigents "no poden qualificar-se com a delictives, concretament constitutives d'un delicte de prevaricació administrativa, donat que s'efectuaren a l'ampara del que es disposa en un informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana".

  El cas fa referència a una oposició de policies impulsada de manera irregular per l'anterior alcalde del Partit Popular, Vicente Ibor, i l'exregidora d'Interior, Esther Gil, ara en l'oposició. En el procediment s'ofertaren dues places d'agent de policia i es convocaren sis, sense fer cas dels informes del secretari i la tècnica de personal, que avisaren en tot moment de la il·legalitat del procés.

  Al mes de maig de 2015, un mes i mig després de finalitzar el procés i amb les eleccions perdudes, Vicente Ibor va desfer tota l'oposició amb un decret d'alcaldia i va acomiadar a tres aspirants.
  El nou govern de Paiporta va prendre possessió al mateix temps que els tres agents denunciaven l'Ajuntament al contenciós-administratiu. Un any després, la jutgessa va sentenciar que se'ls havia de readmetre, quan hagueren fet el curs pertinent de l'IVASPE.

  La magistrada va fonamentar la seua decisió en què el decret d'Ibor era il·legal, i va recordar a l'Ajuntament que, si creia que s'havia actuat de manera negligent, havia de fer una revisió d'ofici. I això és el que va portar a terme el nou govern municipal. Davant els dubtes que ofereix tot el procés, va decidir enviar tot l'expedient al CJC.

  Mentre l'ens estudiava la documentació, els tres agents varen plantejar un incident d'execució de sentència per obligar a l'Ajuntament a readmetre'ls el més prompte possible, malgrat que no havien realitzat el curs de l'IVASPE. Al mes de maig de 2017, sense resposta a l'incident, sense haver fet encara el curs i sabent que l'expedient estava al CJC, els tres agents denunciaren en fiscalia a l'alcaldessa i la regidora per no haver executat la sentència.

  El procés va acabar al jutjat número dos de Torrent que, després d'instruir diligències, ha decretat el sobreseïment lliure de la causa ja que l'informe del CJC "exclouria la possibilitat d'una actuació flagrant contra l'ordenament administratiu" i, per tant, considera procedent acordar aquest sobreseïment "per no ser constitutiu d'infracció penal els fets denunciats" per aquests agents. Coincidint amb el sobreseïment, la jutgessa del contenciós-administratiu número 7 de València ha dictat auto en què també dóna la raó a l'alcaldessa i la regidora, ja que considera que la sentència s'entén executada amb la revisió d'ofici.

  Al respecte d'ambdues decisions judicials, l'alcadessa de Paiporta, Isabel Martín, ha manifestat que "l'arxiu era una qüestió de temps perquè sabíem que la denúncia no tenia cap fonament ni recorregut. Hem actuat en tot moment de manera ajustada a la legalitat, com ara ha quedat demostrat". La regidora d'Hisenda, per la seua banda, ha afegit que sabien que "desfer les barbaritats del PP comportaria riscos, però continuarem actuant per a que s'impose la veritat i el que és just, i cap pressió ni assetjament ens faran defallir en la tasca que ens va encomanar la ciutadania de Paiporta".

  Ambdues dirigents han agraït també "el suport dels companys i companyes de l'equip de govern de Paiporta", així com als i les del partit, que els han "mostrat la seua comprensió en tot moment".

  Pujar