27 de maig de 2020 27/5/20

Inaugurada l'exposició 'Tenim un arbre, tenim un tresor' amb motiu del Dia de l'Arbre a Paiporta

Inaugurada l'exposició 'Tenim un arbre, tenim un tresor' amb motiu del Dia de l'Arbre a Paiporta - (foto 1)
  • Els centres educatius de Paiporta participen amb més de 700 cal·ligrames

  • Una selecció de les obres decorarà un centenar de papereres de la localitat

MÉS FOTOS
Inaugurada l'exposició 'Tenim un arbre, tenim un tresor' amb motiu del Dia de l'Arbre a Paiporta - (foto 2)

El Museu de la Rajoleria de Paiporta ha acollit aquest divendres la inauguració de l'exposició 'Tenim un arbre, tenim un tresor', fruit del certamen de cal·ligrames convocat per la regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat amb motiu del Dia de l'Arbre. La mostra recull més de 700 obres aportades per diferents nivells dels CEIPs L'Horta, Jaume I, Ausiàs March, el col·legi La Inmaculada i l'IES Andreu Alfaro, i estarà a disposició del públic fins al 10 de febrer.

Dins de les activitats programades amb motiu del Dia de l'Arbre, una selecció d'aquests cal·ligrames es reproduiran en vinil i decoraran un centenar de papereres de Paiporta. D'aquesta manera, es reconeix el valor del treball creatiu dels xiquets i les xiquetes paiportines.
A l'acte d'inauguració de l'exposició han assistit l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Medi Ambient, Pep Val, el titular d'Educació, Alejandro Sánchez, així com altres membres de l'equip de govern de la localitat.

Martín ha subratllat el fet que “a Paiporta s'ha declarat recentment l'emergència climàtica, i amb aquest tipus d'activitats intentem conscienciar als i les més joves sobre la importància dels arbres com a generadors de l'oxigen que respirem”. L'alcaldessa ha agraït “l'esforç i la creativitat de xiquets, xiquetes i joves de Paiporta, que ha quedat plasmat en una exposició que s'ha de visitar”, i ha avançat que el govern paiportí té com a eix principal d'actuació “la sostenibilitat, per a la qual s'adoptaran mesures valentes i urgents per a lluitar contra el canvi climàtic”.

A més, el regidor de Medi Ambient, Pep Val, ha avançat que des de l'Ajuntament s'oferirà a les escoles i instituts participants en el certamen la possibilitat de realitzar el recorregut mediambiental 'Un món d'arbres a Paiporta' pels jardins de Vil·la Amparo, on hi ha més de 30 espècies arbòries diferents procedents de tots els continents. Aquesta activitat serà gratuïta es portarà a terme a principis d'abril.

Així mateix, l'Ajuntament ha anunciat els últims dies que elaborarà un Pla Director de l'Arbrat amb l'objectiu de fer un diagnóstic de l'estat de patrimoni arbori de Paiporta, per tal d'ampliar-lo i armonitzar-lo, i eixamplar les zones d'ombra, augmentar la diversitat d'espècies i marcar línies d'actuació concretes per als pròxims anys.

Pujar