elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLES PAIPORTA

Germanor fallera: les comissions de Paiporta donen els seus ninots a una falla a la què va plantar el seu artista

Germanor fallera: les comissions de Paiporta donen els seus ninots a una falla a la què va plantar el seu artista
  • La falla Sant Antoni de Paiporta s'ha pogut plantar gràcies a la solidaritat de totes les comissions del poble: “Tenim la millor falla que s'ha pogut plantar gràcies a tots”

Les falles són molt més que una festa Patrimoni de la Humanitat. Les Falles són una manera de veure la vida i una manera de viure-la: germanor i empatia, com la que hem vist aquestes últimes hores en una falla de Paiporta a qui el seu artista faller els va deixar 'plantats' i sense monuments a l'últim moment. Ahir, dia de plantà, va ser el moment més dur per a la comissió de la Falla Sant Antoni de Paiporta però –i ací ve la mostra del que són realment les falles– totes les comissions de la localitat es van bolcar lliurant els seus ninots perquè aquesta falla no es quedara sense monument.

“Ahir va ser un dia molt dur, molt complicat i alhora molt especial. A Paiporta tenim cinc comissions que s'han bolcat i ens han portat els seus ninots, fins i tot els indultats d'anys anteriors. Tenim la millor falla que s'ha pogut plantar gràcies a tots”, relata la seua presidenta, Pilar Jaime, molt emocionada a elperiodic.com.

Aquesta falla de Paiporta feia dies que reclamava al seu artista faller, amb qui treballaven per primera vegada, que els portara el monument. Segons denuncia la comissió, l'artista els donava llargues dient-los que se l'enduria. Quan el dia de la plantà van veure que els seus monuments -major i infantil- no arribaven, es van desplaçar fins a la nau on suposadament tenia emmagatzemats els ninots per comprovar que no hi havia res, no havia fet els seus monuments: “Han estat moments apoteòsics, de molt dolor”.


Segons lamenta la comissió, els va arribar per diferents informacions que aquest artista no estava complint amb altres falles amb què havia signat i això els va fer saltar totes les alarmes. Tot plegat, amb gairebé tota la falla pagada: “Nosaltres tenim costum d'anar pagant religiosament cada mes perquè som conscients de les despeses que tenen els artistes. Només ens quedava el darrer pagament, que és a la plantà”, relata la seua presidenta.

“A més d'infringir el contracte, ha jugat amb les il·lusions i els somnis de tota una xicoteta comissió que se sacrifica per tenir el monument plantat”. La falla ho denunciarà a les autoritats, al Gremi ia la Junta Central Fallera perquè prenguen cartes a l'assumpte i que aquest artista no puga plantar més.

Aquest matí, després de tota la mascletà de sentiments trobats i viscuts les últimes hores, senten que la seua falla és la més bonica de totes les que hi puga haver: “Estem pendents que passe el Jurat i sabem que no ens premiarà . Però nosaltres ja hem guanyat, tenim un trosset de cada persona a la nostra falla”.

MÉS FOTOS
Germanor fallera: les comissions de Paiporta donen els seus ninots a una falla a la què va plantar el seu artista - (foto 2)
Germanor fallera: les comissions de Paiporta donen els seus ninots a una falla a la què va plantar el seu artista - (foto 3)
Ninots donats per la resta de falles de Paiporta
Germanor fallera: les comissions de Paiporta donen els seus ninots a una falla a la què va plantar el seu artista - (foto 5)
Pujar