elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La formació i protocol d’actuació de la Policia Local de Paiporta frena un possible cas de violència de gènere

La formació i protocol d’actuació de la Policia Local de Paiporta frena un possible cas de violència de gènere
  • Els membres del cos del municipi reben formació anual tant en el sistema VioGén com en la intervenció i seguiments dels casos de violència de gènere

  • Agents de la Policia Local de Paiporta intervenien aquest dilluns, dia 24 d’octubre, davant d’un possible cas d’agressió masclista i violència de gènere.

MÉS FOTOS
La formació i protocol d’actuació de la Policia Local de Paiporta frena un possible cas de violència de gènere - (foto 2)

La Policia de Paiporta va rebre un avís del 112 informant de què una dona de Múrcia no localitzava a la seua amiga, veïna de Paiporta, i d’una possible situació de violència de gènere amb la seua parella. Immediatament, una patrulla de la Policia Local, acompanyats per un agent especialitzat en aquest tipus de casos, es va personar al domicili. El presumpte agressor és un Policia Nacional que va utilitzar la seua arma reglamentària per amenaçar a la dona.

Els agents actuaren segons marca el protocol del Sistema de Seguiment Integral en casos de Violència de Gènere, VioGén, xarxa interconnectada en la que Paiporta es troba integrada des de 2017. Una volta realitzada l’assistència, atenció i protecció a la víctima procediren a la detenció de l’agressor, requisant-li l’arma reglamentària com a mesura preventiva, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, a qui donaren part.

Els membres del cos municipal Policia reben periòdicament formació en intervenció i seguiments dels casos de violència masclista i el sistema VioGén. En aquest tipus de situacions la intervenció de la Policia té una doble vessant; d’una banda actuen protegint i assistint a la víctima i d’altre actuen davant d’un suposat delicte, detenint l’agressor. “L’actuació de la Policia Local ha sigut diligent i impecable. Des de la corporació municipal ens sentim molt satisfets del seu treball i professionalitat, complint a la perfecció amb el protocol VioGén davant de casos de violència de gènere”,  ha explicat el regidor d’Interior i Personal, Vicent Císcar.

L’agressor va ser conduït al jutjat de Torrent on se li imposaren mesures cautelars que  inclouen una ordre d’allunyament i la privació del dret a portar armes. Al mateix temps, en tractar-se d’un membre de la Policia Nacional, l’institut armat ha iniciat un procediment intern administratiu contra l’agressor.

“En situacions malaurades com aquesta constatem que la formació, la prevenció i la sensibilització dels cossos i forces de seguretat serveix i resulta de gran importància, no sols en la prevenció de l’agressió sinó també en el treball d’empoderament i retorn de la confiança en les dones afectades”, ha afegit Císcar.  Cal recordar que Paiporta fa part de les 49 localitats que formen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València.

Pujar