elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Fes Festa', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per unes festes saludables, no sexistes i amb respecte

'Fes Festa', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per unes festes saludables, no sexistes i amb respecte
  MÉS FOTOS
  'Fes Festa', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per unes festes saludables, no sexistes i amb respecte - (foto 2)
  'Fes Festa', la campanya de l'Ajuntament de Paiporta per unes festes saludables, no sexistes i amb respecte - (foto 3)

  L'Ajuntament de Paiporta promourà, a través de la campanya 'Fes Festa', unes celebracions saludables, no sexistes i amb respecte. Impulsada per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Benestar Social i també per la Regidoria d'Igualtat, 'Fes Festa' es defineix com un programa de promoció de la salut i la igualtat col·laboratiu, en què és fonamental la participació d'associacions i entitats locals.

  En les Festes de Sant Roc 2019, la carpa de 'Fes Festa' s'instal·larà la nit d'aquest dissabte dia 10, en la segona jornada de les casetes de festa, i també en la discomòbil, programada per a la nit del 13 d'agost. Les persones participants en aquestes activitats tindran al seu abast els serveis i la informació pròpia d'un Punt Violeta per a previndre atacs masclistes, però també el serveis de la campanya #JoTrie de consum conscient i responsable, i de reducció de riscos associats a aquest consum.

  A més, les 11 associacions que compten amb casetes al carrer Jaume I tindran a la vista de la clientela cartelleria sobre la promoció de la igualtat i la lluita contra les agressions, i també sobre un consum conscient, amb la finalitat d'evitar problemes de salut i de convivència. Aquest material es va repartir a entitats i associacions aquest dimecres. Els lemes de la campanya també estaran impresos en milers de gots que es repartiran des de les casetes.

  “Hem fet un treball intens de participació, formació i conscienciació per tal d'evitar riscos en la salut de la gent que participe en les activitats de les festes, perquè creiem que és fonamental promoure un temps d'oci més saludable”, ha explicat el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, Rafa Gadea.
  Per al regidor d'Igualtat, Guillem Montoro, “'Fes Festa' ha de ser l'antídot contra les agressions masclistes a dones, ha de ser un lloc segur i lliure d'agressions on es puga dirigir qualsevol jove a informar-se o denunciar si ha vist algun tipus de comportament fora de lloc, que ho faça amb llibertat, i que trobe al seu abast tots els recursos possibles”.

  Aquestes dos primeres nits són sols l'estrena de 'Fes Festa', que des d'ara estarà associada a totes les activitats i esdeveniments de l'any que tinguen un caràcter lúdic i festiu. S'oferirà a entitats i associacions formacions gratuïtes de dos hores de durada per a que tinguen ferramentes en la promoció d'unes celebracions més saludables i segures per a totes i tots. De fet, algunes entitats ja han sol·licitat formacions addicionals i la programació d'esdeveniments saludables amb l'assessorament de l'Ajuntament.

  'Fes Festa' és fruit de mesos de treball dels personal tècnic de l'àrea de Benestar Social i Igualtat, que ha mantingut diferents reunions amb cossos i forces de seguretat i responsables de les campanyes. De fet, el regidor d'Igualtat, Guillem Montoro, va mantindre recentment una trobada amb representants de la Policial Local i la Guàrdia Civil, així com amb els responsables de la campanya #JoTrie.

  Pujar