elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La distribució de poals domèstics per a residus orgànics continua a les places de Paiporta

La distribució de poals domèstics per a residus orgànics continua a les places de Paiporta
  • El repartiment coincideix amb el començament de instal·lació dels contenidors marrons als carrers de la localitat

  • Del 7 a l’11 d’abril es portarà a terme la distribució per sis places

MÉS FOTOS
La distribució de poals domèstics per a residus orgànics continua a les places de Paiporta - (foto 2)
La distribució de poals domèstics per a residus orgànics continua a les places de Paiporta - (foto 3)
La distribució de poals domèstics per a residus orgànics continua a les places de Paiporta - (foto 4)

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta continua repartint poals de fem domèstics fets específicament per a depositar els residus orgànics.

El repartiment, que va començar a les escoles del municipi amb la col·laboració de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre), continuarà a les places paiportines del 7 a l'11 d'abril.

Aquesta distribució forma part de la campanya informativa per a donar a conéixer la funció i l'ús dels contenidors de recollida de la fracció orgànica, popularment coneguts com a contenidors marrons. En ella hi participen educadores i educadors ambientals. L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, acompanyades d’altres membres de l’equip de govern, han visitat un d’aquests punts de distribució.

La campanya ja ha passat pels centres educatius paiportins i pels negocis que més deixalles orgàniques generen com és el cas d'hostaleria, restauració i botigues d'alimentació. Ara, la campanya s'obri a la ciutadania paiportina per a explicar la importància del reciclatge i quines deixalles es poden dipositar en els contenidors marrons.

Dijous, 7 d’abril, el repartiment es portarà a terme a la plaça Major, de matí, i a la plaça Xúquer, de vesprada. Divendres, el punt de repartiment se situarà a la plaça 3 d’Abril, i de vesprada es podran adquirir els poals de recollida d’orgànica a la plaça Casota. Dissabte de matí, serà el torn de la plaça Soliera, mentres que dilluns hi haurà un punt de repartiment al mercat de matí, i a la plaça de l'Església de vesprada.

La instal·lació dels contenidors i la seua pertinent campanya de conscienciació són una mesura de l'Ajuntament de Paiporta per a donar resposta a les noves normatives europees, que marquen el 2023 el termini límit per a incloure la fracció orgànica en la recollida selectiva de residus. Els contenidors marrons són un pas més per a aconseguir una Paiporta més sostenible i verda.

Pujar