elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una cremà sense incidents tanca les Falles 2018 a Paiporta

Una cremà sense incidents tanca les Falles 2018 a Paiporta
  MÉS FOTOS
  Una cremà sense incidents tanca les Falles 2018 a Paiporta - (foto 2)

  Les Falles 2018 a Paiporta es tancaren aquest diumenge a la nit amb una cremà sense incidents i realitzada a bon ritme a pesar de la pluja que va caure amb intensitat en la vesprada prèvia. Com mana la tradició, l'últim monument en cremar-se, poc després de la 1 de la matinada, fou la falla guanyadora, Mestre Serrano, Sant Francesc i Adjacents. Abans, passades les 22.00 hores, es va prendre foc al primer premi infantil, Sant Antoni i Adjacents.

  Es tancaven d'aquesta forma unes festes en què s'ha commemorat el 45 aniversari del naixement de la comissió Mestre Serrano, la degana de Paiporta. També s'ha celebrat el 75 aniversari de la imatge de Sant Josep amb multitud d'actes religisos que han implicat a tota la comunitat fallera, impulsats per la Junta Local Fallera de Paiporta.

  Les falles començaren amb una plantà sense incidents ressenyables el dia 15, l'entrega de premis en la vesprada del 16, i continuaren el dia 17 amb al cremà de la falla de l'Associació Local de Discapacitats Aldis com a activitat més destacada. Feren costat a aquesta activitat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, acompanyada de bona part de l'equip de govern i la corporació municipal, així com les falleres majors de Paiporta, Tamara Canales i Noemí García, membres de junta local, i falleres majors i presidents de totes les comissions paiportines.

  La vesprada del 18 fou el torn per a l'ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i, a la nit, es va celebrar la Nit del Foc. Al dia següent es va tancar la festa amb la cremà dels monuments paiportins, amb un desplegament especial de bombers, Protecció Civil, Policia Local i personal de neteja de l'Ajuntament de Paiporta, que han garantit que els carrers del poble s'hagen despertat amb normalitat aquest dia 20.

   

  Pujar