12 de desembre de 2019 12/12/19

Continua el pla de xoc per a millorar l'enllumenat de Paiporta

Continua el pla de xoc per a millorar l'enllumenat de Paiporta - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Continua el pla de xoc per a millorar l'enllumenat de Paiporta - (foto 2)
  Continua el pla de xoc per a millorar l'enllumenat de Paiporta - (foto 3)

  El pla de xoc per a millorar l'enllumenat dels carrers de Paiporta continua aquestes setmanes amb intervencions sobre vies del nucli antic de la localitat. En aquest tram del pla de xoc es canviaran aproximadament 264 bombetes per grups òptics més eficients d'un total de 26 carrers. El contracte per a la renovació va eixir a licitació a principis d'any i suposarà una inversió d'uns 60.000 euros.

  Les bombetes que se substituiran seran de tecnologia de vapor de sodi d'alta pressió, que passaran a ser grups òptics LED més eficients i que, per tant, disminueixen el consum, estalvien diners i permeten reduir les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera, un dels principals causants del canvi climàtic.

  Aquesta millora a 26 carrers del nucli antic s'emmarca dins del pla de xoc de millora de l'enllumenat de Paiporta, impulsat per la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, i que suposarà a la seua finalització la renovació de 1.000 punts de llum repartits per totes les zones del poble, dels quals ja s'han operat més de la meitat.

  La regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta continua treballant per a millorar el nivell d'enllumenat dels carrers de Paiporta, per a la qual cosa està portant a terme estudis luminotècnics en diferents zones del municipi per a projectar la seua renovació quan es dispose de més consignació pressupostària.

  El pla de xoc es va posar en marxa a principis d'any "per a solventar a poc a poc i amb totes les garanties el desastre derivat de la compra de bombetes defectuoses a través de la central de compres de la Diputació de València, quan el seu responsable era l'ex-alcalde de Paiporta, Vicente Ibor", va afirmar el regidor de l'àrea, Pep Val. "No és fàcil refer una gestió tan nefasta i sospitosa", ja que "cal recordar que Ibor va invertir més d'un milió d'euros en els LEDS de Rus, que estan baix la sospita clara de corrupció i suposadament relacionades amb el finançament irregular del PP", va recordar Val.

  "Les bombetes de Rus i Ibor -va continuar el responsable d'Urbanisme- tenien una durada garantida de més de 15 anys i, en el millor dels casos, han durat tres", al temps que va recordar com "aquella malifeta del PP ha suposat un llast per a l'enllumenat de desenes de localitats valencianes, entre les quals està Paiporta".

  ocultar
  Continua el pla de xoc per a millorar l'enllumenat de Paiporta
  Pujar