elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís i PSPV avancen en la negociació per a un govern de progrés a Paiporta

Compromís i PSPV avancen en la negociació per a un govern de progrés a Paiporta

    Compromís per Paiporta i el partit socialista han mantingut una reunió durant tot el dia de hui en la que els dos grups han tancat un programa comú de govern així com l'organització de les diferents àrees. Els dos partits han estat d’acord en aquesta remodelació de les àrees per tal de millorar la gestió de l’Ajuntament.

    La distribució acordada serà equitativa per als dos partits, amb 11 departaments, 6 d’ells per a Compromís, que té 6 regidors, i 5 per als socialistes, que entraria en minoria al nou govern. Quant al programa de govern seguiria les línies establides pel govern del Botànic.

    Respecte a l’alcaldia des de Compromís es remarca que, tal com apunten les directrius del Pacte del Botànic, l’hauria d’ostentar durant tota la legislatura el partit més votat i amb més representació, en aquest cas, Compromís. Només en el cas dels municipis on hi haja un empat de regidors, el Botànic estableix llibertat per a negociar l’alcaldia compartida, situació que no es dóna a Paiporta. Però des del partit socialista demana dos anys d’alcaldia per al seu grup. D’aquesta forma, queda encara per concretar aquest punt per a tancar el pacte.

    Donat que el PSPV ha augmentat en regidors, Compromís proposa reconèixer una major representació, així com més visibilitat i responsabilitat per al grup socialista. I en la mateixa línia, ja que Compromís ha mantingut regidors i augmentat en nombre de vots, des del grup es considera que no es pot minvar la seua representació.

    Pujar