25 de novembre de 2020 25/11/20

Compromís per Paiporta insta al Govern a comptar amb els municipis en el repartiment dels fons de la UE per a la crisi del coronavirus

Compromís per Paiporta insta al Govern a comptar amb els municipis en el repartiment dels fons de la UE per a la crisi del coronavirus - (foto 1)

  Compromís per Paiporta ha presentat per al seu debat i votació en el proper Ple de l'Ajuntament, aquest dijous, una moció per a implicar a les entitats locals en la distribució dels fons de la Unió europea per a la reactivació econòmica dels estats membres.

  La Comissió Europea ha acordat la creació d’un fons de reconstrucció amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. De la xifra total del Fons, a Espanya li correspondrien uns 140.000 milions d'euros, dels quals uns 72.000 milions serien en forma de transferencia a fons perdut. Pep Val, portaveu del grup municipal de Compromís assenyala que el municipalisme "ha de ser partícip en l'elaboració del pla per a la gestió dels fons comunitaris que correspondran a Espanya; és necessari que les Entitats Locals disposen d'un percentatge dels fons que habilita la UE per a la reconstrucció social i econòmica des de l'àmbit local".

  Per això, d'aprovar-se la moció, l'Ajuntament de Paiporta instaria al Govern de l'Estat la participació dels municipis en l'elaboració del pla per a la gestió dels fons comunitaris que correspondran a Espanya d'acord amb la proporció de la despesa pública que assumeixen les corporacions locals del global de la despesa pública.

  Isabel Martín, Alcaldessa de Paiporta, recorda que "l'Administració Local i la seua estructura administrativa és la que permet la prestació de determinats serveis en condicions de màxima proximitat i eficiència a tot el territori i a tots els ciutadans. Per això, la participació dels ajuntaments ha de veure's com un element actiu i determinant de l'èxit de les polítiques públiques en la superació dels efectes adversos de la pandèmia".

  Compromís demana també que el tractament local en el repartiment del Fons siga idèntic al qual li corresponga a l'Estat enfront de les institucions comunitàries (transferència a fons perdut o préstec en idèntiques condicions a les quals tinga l'Estat), una petició que es farà arribar al President del Govern d'Espanya, la ministra d'Hisenda, a la Federació Espanyola i Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com a la resta de grups parlamentaris al Congrés Diputats i al Senat.

  Pujar