elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paiporta demana condemnar els bombardejos d'Israel sobre la franja de Gaza

Compromís per Paiporta demana condemnar els bombardejos d'Israel sobre la franja de Gaza
  • Pep Val: “Més de 200 palestins han sigut assassinats en els atacs aeris de l'Estat d'Israel contra la Franja de Gaza al llarg del últims dies. No podem callar davant del terrorisme d'Israel contra Palestina. Cap silenci, cap complicitat.”

La proposta exigeix la protecció dels civils palestins davant l'escalada de violència d'aquests últims dies en un territori "al límit després de 15 anys de bloqueig israelià." El portaveu, Pep Val, ha explicat que la coalició demana que es respecte el dret a l'autodeterminació de Palestina i el retorn dels refugiats, prenent com a base les resolucions de Nacions Unides. "Només des de la solidaritat internacional i de la pressió als interessos d'Israel es podrà forçar una solució respectuosa amb els drets humans", ha destacat Val.

Compromís han argument com durant dècades, un gran nombre d'Estats, institucions interestatals i organismes de l'ONU en tots els nivells, han condemnat aquestes polítiques i han assenyalat la urgència que Israel i la comunitat internacional posen fi a la violació sistemàtica dels drets humans i a la violència contra el poble palestí.

Val ha conclòs parlant de les propostes d’acord de la moció: “demanem el cessament immediat dels bombardejos israelians i de tota forma de violència. També volem instar al Govern d'Espanya per a que realitze un embargament d'armes bidireccional a l'Estat d'Israel.” Un altre dels punts d’acord demana el suport a la creació d'una Comissió d'Investigació per part de l'ONU per investigar la comissió de crims de guerra i d'apartheid contra el poble palestí. “Fem costat al poble palestí, calen solucions urgents”.

Pujar