24 de novembre de 2020 24/11/20

Comerços, bars i restaurants de Paiporta reobrin adaptats a la fase 1

Comerços, bars i restaurants de Paiporta reobrin adaptats a la fase 1 - (foto 1)
  • La desescalada permet tornar a l’activitat els negocis de menys de 400 metres quadrats i les terrasses de bars amb restriccions d’aforament i mesures especials de seguretat

MÉS FOTOS
Comerços, bars i restaurants de Paiporta reobrin adaptats a la fase 1 - (foto 2)
Comerços, bars i restaurants de Paiporta reobrin adaptats a la fase 1 - (foto 3)

Els comerços locals, bars i restaurants de Paiporta han reobert les seues portes aquesta setmana adaptats a la fase 1 de la desescalada. En aquesta nova etapa de la lluita contra el coronavirus Covid-19, tots els negocis minoristes de menys de 400 metres poden tornar a l’activitat amb limitacions d’aforament, i també poden obrir les terrasses de bars, cafeteries i restaurants a un 50% de l’ocupació habitual. Tots han de complir mesures estrictes de distanciament físic i higiene.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, han realitzat una visita a alguns d’aquests comerços i bars per conéixer de primera mà la seua situació i com s’estan adaptant a la realitat que imposen les autoritats sanitàries. L'obertura s’està portant a terme de manera escalonada, i els empresaris, empresàries, autònoms i autònomes estan realitzant un enorme esforç per a complir estrictament amb totes les mesures.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha assenyalat que “els comerços i negocis locals, que són una part essencial de la vida econòmica i social de Paiporta, estan conscienciats en el seu paper d’ajuda a la contenció dels contagis, i s’estan esforçant per complir i fer complir les mesures de seguretat, i per això els mostrem el nostre agraïment”.

La regidora d’Economia, Beatriz Jiménez, ha afegit que “precisament per eixe paper fonamental que tenen en la creació d’ocupació i riquesa per al nostre poble, hem aprovat la concesió de 350.000 euros per a ajudes, que podran destinar a pagar el lloguer o la hipoteca dels locals, despeses fixes, IBI i elements de protecció”.

Amb aquesta línia d’ajudes de l’Ajuntament de Paiporta, que són complementàries a les que es puguen percebre d’altres administracions com la Generalitat Valenciana o el govern central, empresaris, empresàries, autònoms i autònomes poden arribar a percebre 950 euros en funció dels paràmetres que dicten les pròpies bases.

Amb la finalitat de facilitar la preparació de tota la documentació necessària, les bases ja estan publicades en el tauler d’anuncis oficials de l’Ajuntament, tot i que el termini de sol•licitud començarà quan estiguen publicades en el Butlletí Oficial de la Província, que es produirà en els pròxims dies. L’Ajuntament mantindrà informada a la ciutadania de qualsevol novetat al respecte a través dels canals de comunicació oficial habituals.

A més d’aquestes ajudes directes, la regidoria d’Hisenda també ha aprovat mesures d’alleujament fiscal per a comerços i negocis locals. Així, per a tot el 2020 es bonificarà la taxa de fem per a aquests negocis, el que els suposarà un estalvi global de més de 47.300 euros, amb casos particulars en què es pot arribar als 433,41 euros. També es bonificarà la taxa d’ocupació de via pública per a terrasses des de la declaració de l’estat d’alarma, a meitat de març, fins a finals d’any.

Pujar