27 de novembre de 2020 27/11/20

Comença la matriculació del Centre de Formació de Persones Adultes

Comença la matriculació del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença la matriculació del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 2)
  Comença la matriculació del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 3)

  El Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta inicia aquesta setmana el seu període de matriculació. En total, el centre ofereix 25 tallers, sis grups de formació bàsica, tres tallers de l'Associació d'Alumnes, i fins a sis grups d'anglès a l'aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes, oferta que s'ha triplicat respecte de l'any passat. Al voltant de 600 persones formen part de l'alumnat del CFPA de Paiporta, que per al curs vinent incorpora dos cursos més: Accés a Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de matins, i preparació per a la prova d'obtenció de la nacionalitat espanyola.

  El període de matriculació comença aquest dilluns i estarà obert fins al pròxim dia 31 de juliol, en horari de 9.30 a 12.00 hores, a la mateixa seu del CFPA, situada al Carrer Doctor López Trigo s/n, en la tercera planta. Després de juliol s'obrirà un nou període de matriculació del 4 al 15 de setembre. Les classes del curs 17/18 començaran el 18 de setembre. El preu de matrícula als cursos i a la formació bàsica és de 10 euros per a tot l'any; així mateix, l'Ajuntament de Paiporta bonifica la matriculació en els tallers lliures a aquelles persones que pateixen dificultats econòmiques. Hi ha més informació sobre els requisits d'aquestes ajudes en la pàgina web municipal.

  Entre els cursos i tallers destaca la varietat: la ciutadania trobarà des d'una oferta d'idiomes generosa (anglés, francés, alemany), o els d'arts plàstiques, com la fotografia o la pintura. També es convoquen tallers més tècnics, com els diferents nivells d'informàtica, i dos grups d'intel·ligència emocional. Es pot estudiar valencià elemental, intermedi, mitjà i superior; accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, espanyol per a estrangers, alfabetització, neolectors i educació de base.

  Dins de la formació bàsica, uns cursos d'atenció central són els d'obtenció del Graduat d'Educació Secundària, que s'ofereixen per segon any consecutiu en torns de matí i vesprada. A més, s'imparteixen tallers organitzats per l'Associació d'Alumnes, entre els quals es troben patchwork i arts decoratives.

  També està previst que es reprenguen després de l'estiu els grups de conversa i intercanvi cultural Rogles de Babel, iniciativa de la regidoria d'Educació, que han tingut bona acollida. S'han constituït en aquest primer tram de l'experiència grups d'anglés, francés, italià i àrab, que es pretén que continuen al setembre, i sobre la repressa dels quals s'informarà puntualment.

  Tal com es va informar recentment, l'oferta de cursos d'anglés de la secció de Paiporta de l'Escola Oficial d'Idiomes de Quart de Poblet ha passat dels dos grups del curs 2016-2017 als sis per al pròxim, el 2017-2018. El CFPA habilitarà dues aules per a impartir els quatre nivells d’anglés que s’oferiran en aquest centre oficial. S’ensenyaran nous cursos que no s’impartien en el passat (d’A2 i B2); al temps que continuen ofertant-se els dos nivells de B1 que ja existien.

  Pujar