26 de setembre de 2020 26/9/20

Comença el festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes'

Comença el festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença el festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' - (foto 2)
  Comença el festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' - (foto 3)
  Comença el festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' - (foto 4)

  El festival de narrativa oral 'Paiporta Món de Contes' s'estrena aquest divendres amb la inauguració de l'exposició 'Pop-ups llibres desplegables tridimensionals', a la Biblioteca Pública Municipal María Moliner Ruiz. La mostra obrirà les seues portes a les 19.00 hores, i l'acte, destinat al públic en general de totes les edats, estarà animat per la companyia Rodamons Teatre.

  'Paiporta Món de Contes' es desenvoluparà com a tal entre els dies 3 i 8 d'octubre, i és una iniciativa de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Paiporta . Amb ell, es pretén donar el valor que es mereix a la narració oral i als i les artistes que la promouen. Totes les activitats són gratuïtes, encara que algunes requereixen inscripció prèvia, i altres estan concertades amb el centres educatius de Paiporta.

  En la programació, que compta amb 18 activitats repartides per tot el casc urbà de la localitat (biblioteca, mercat, centres educatius, pubs, carrers i auditori), hi ha actuacions per a totes les edats. En cartell hi ha destacats conta-contes a nivell autonòmic, estatal i internacional, ja que el festival té com a país convidat de la primera edició al Japó. Representarà al país nipó Yoshi Hioki, que exposarà al públic 'La flor que palpita' el proper dimarts dia 4, i 'Cuentos del Japón', el dia 5.

  També destaca la presència de Carles García i els seus 'Contes per als sentits', un maridatge de vins i contes per a públic adult, o la guardonada Eugenia Manzanera, en una sessió per a xiquetes i xiquets a partir dels 2 anys.

  També hi ha una sessió destinada a persones jubilades, a la Llar de la Tercera Edat. El Gran Jordiet, Llorenç Giménez, Luna la Juglaresa, Vicent Cortés i Óscar Mora completen la nòmina d'artistes que formen part de la primera edició d'un esdeveniment que naix amb pretensió de mantindre's en el temps convertir-se en un referent cultural.

  Pujar