elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans denuncia que Paiporta està incomplint les mesures de la Generalitat enfront del coronavirus en el mercat ambulant

Ciutadans denuncia que Paiporta està incomplint les mesures de la Generalitat enfront del coronavirus en el mercat ambulant
  • Estellés: "S'està posant en risc la salut dels paiportins i paiportines, que van cada dilluns a comprar al mercat ambulant"

El portaveu de Ciutadans (Cs) Paiporta, Francisco Estellés, ha denunciat que “l'Ajuntament està incomplint les mesures de la Generalitat enfront del coronavirus en el mercat ambulant”. “El Consell dicta, en una resolució del 6 de novembre i un decret del 13 juny, normes específiques a aplicar en els mercats ambulants a l'aire lliure”, ha explicat.

No obstant això, ha assegurat, “no s'ha augmentat l'espai disponible, tampoc s'ha delimitat amb cintes o tanques ni es manté la distància de seguretat”. A més, ha esgrimit, “ni tan sols hi ha una persona responsable del controlar que els usuaris porten màscara i que tot està correcte”.

En aquest sentit, l'edil de Cs, ha criticat que “podem entendre que el dilluns 9 de novembre, tres dies després de l'entrada en vigor de la resolució de la Generalitat, a l'Ajuntament no li donara temps a posar en marxa totes les mesures de protecció”. No obstant això, ha argumentat, “han passat deu dies des de la resolució i diversos mesos des del decret, temps més que suficient per a implementar la norma del Consell”.

Per això, Estellés, ha criticat “la inacció del govern municipal”. “Una deixadesa molt greu, en aquesta ocasió, perquè posa en risc la salut dels paiportins i paiportines”, ha conclòs.

Pujar