9 de desembre de 2019 9/12/19

El CEIP Jaume I celebra el Dia del Medi Ambient amb una exposició sobre el tractament dels residus

El CEIP Jaume I celebra el Dia del Medi Ambient amb una exposició sobre el tractament dels residus - (foto 1)

  El CEIP Jaume I de Paiporta ha celebrat aquest divendres el Dia del Medi Ambient, que tindrà lloc oficialment el 5 de juny, amb una exposició i un taller associat sobre el tractament de residus i la necessitat de cercar noves vies per a reduir les deixalles. A l'activitat han assistit el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Joan Piquer, l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

  En la mostra, anomenada 'La més neta del Mediterrani' i impulsada per diferents entitats en defensa del medi ambient com Greenpeace o Amigos de la Tierra, es tracta de conscienciar a xiquetes i xiquets sobre la necessitat de reduir la quantitat de fem que produïm, així com en la millora dels mètodes de gestió dels residus. En aquest sentit, s'ensenyen els avantatges de convertir els residus en recursos a través de sistemes de retorn d'envasos com l'SDDR, implantat en els països més avançats del món, i que incrementa el percentatge de deixalles que es reciclen al atorgar-los un valor econòmic quan al seu retorn.

  “És important que els xiquets i xiquetes aprenguen aquests conceptes, perquè seran els transmissors en les seues cases, amb les seues famílies, de com tindre cura el medi ambient. El canvi climàtic és una realitat, està ací, i tots hem de posar de la nostra part per a aturar-lo, en aquest cas, amb una millor gestió dels residus”, ha afirmat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. Paiporta va aprovar una moció el passat mes de setembre en què es donava suport a la implantació de dipòsit, devolució i tornada de envasos que pretén implantar la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

  ocultar
  El CEIP Jaume I celebra el Dia del Medi Ambient amb una exposició sobre el tractament dels residus
  Pujar