31 d’octubre de 2020 31/10/20

Arranquen les Festes de Sant Roc de Paiporta amb molt de ritme

Arranquen les Festes de Sant Roc de Paiporta amb molt de ritme - (foto 1)
  • Els veïns i veïnes de Paiporta estan gaudint d'una programació molt completa

MÉS FOTOS
Arranquen les Festes de Sant Roc de Paiporta amb molt de ritme - (foto 2)
Arranquen les Festes de Sant Roc de Paiporta amb molt de ritme - (foto 3)
Arranquen les Festes de Sant Roc de Paiporta amb molt de ritme - (foto 4)

Les Festes de Sant Roc de Paiporta continuen amb bona marxa i molt de ritme després d'haver donat el tret d'eixa el passat dimecres, dia 7 d'agost, amb l'exposició 'El Museu ix al carrer'.

Després d'haver descobert com han canviat alguns dels carrers del poble amb una passejada a peu per les fotografies de la mostra, el cap de setmana ha arribat amb un programa d'activitats farcit de propostes molt variades i divertides, pensades per fer gaudir a un públic de totes les edats.

Divendres  9 de vesprada s’obrien de manera oficial les casetes de festa instal·lades al carrer Jaume I, acompanyats per la banda sonora d’una enèrgica trobada de batucades.

Entre els esdeveniments més emotius que han tingut lloc fins ara destaca la dansà en honor a Sant Roc, a càrrec dels grups de danses l'Espolí i Sant Roc, o les albaes que es cantaren pels carrers del poble a alguns del veïns i veïnes més ressenyables de Paiporta.

Les Festes de Paiporta també  han pensat en els menuts de la casa. Xiquets i xiquetes han pogut aprendre un poc més sobre la història i cultura de l'Edat Mitja amb els tallers de disfresses de Moros i Cristians. Prèviament, combatien la calor del matí de diumenge als tobogans i piscines dels jocs d'aigua de la plaça 3 d’Abril.

A les nits, quant la fresca acompanya, ha estat el moment dels espectacles i actuacions. La nit de divendres la plaça 3 d’Abril rememorava les cançons més mogudes i enganxadisses del setanta amb un guateque a càrrec dels grups “Inercia” i “Fuego” . Dissabte l'espectable musical “Acrobatic Dance” va omplir el carrer de Mestre Serrano, congregant a un públic nombrós de totes les edats.

En l'apartat esportiu s'ha celebrat la XXI Volta a Peu Infantil, amb desenes de xiquets i xiquetes que han competit d'una manera molt sana i esportiva. També s’ha pogut fer escalada amb una jornada de portes obertes al rocòdrom del Poliesportiu Municipal, practicar handbol o competir al més alt nivell al Memorial de billar a tres bandes Ramón Martí i el torneig de petanca per dupletes.

La setmana de Festes i els 60 actes previstos encara no han finalitzat, i queden per davant dies carregats de tradició, actes festius i solemnes i d’altre més novedosos. Dimecres 14 es celebrarà l'ofrena a la Mare de Déu d'Agost i dijous dia 15  la missa i la processó en el seu honor. Aquest mateix dia també es farà per primera vegada a les Festes de Sant Roc la Holy Party, a partir de les 19 hores al carrer Torrent.

Dies de festa, en definitiva, per a compartir entre familiars i amics, en bona companyia i germanor i que clouran com és tradició el 17 d’agost amb la processó i ‘cremà del Gos’, culminada amb un castell de focs artificials que posarà el punt i seguint fins l’any que ve.

Pujar