23 de gener de 2020 23/1/20

ACOES exposa a Paiporta la seua tasca humanitària a Hondures

ACOES exposa a Paiporta la seua tasca humanitària a Hondures - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  ACOES exposa a Paiporta la seua tasca humanitària a Hondures - (foto 2)

  L'organització ACOES va exposar aquesta setmana a l'Auditori Municipal de Paiporta l'activitat humanitària que realitza a Hondures. Amb el testimoni del seu fundador i director, el pare Patricio Larrosa, aquesta ONG aconfessional va oferir un repàs de les accions que porta a terme al segon país més pobre d'Amèrica Llatina. A la xarrada va assistir la regidora de Cooperació Social i Voluntariat de Paiporta, Isabel Martínez, i voluntaris valencians i paiportins que col·laboren amb l'entitat.

  ACOES, les sigles d'Associació, Col·laboració i Esforç, competirà enguany pel Premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia, i realitza una tasca a Hondures d'una manera molt diferent a la qual s'ha enfocat tradicionalment la cooperació internacional. Els projectes estan relacionats amb l'educació en les zones més remotes del país, per a totes les edats i situacions, des de guarderies a escoles presencials, educació a distància, escoles nocturnes, beques universitàries, educació especial o beques de formació professional, entre d'altres.

  Tot això amb el suport d'una gran organització de voluntaris de tot del món que dediquen des de fa anys el seu temps, gratuïtament, a aconseguir recursos per a Hondures. Ningú cobra pel seu treball ni per prestar ajuda i el 100% de les donacions van íntegres als projectes. ACOES té una base compromesa i organitzada de més de 200 voluntaris i compta amb la col·laboració de més de 1.000 persones, entre voluntaris, becants i socis col·laboradors.

  Són els joves col·laboradors hondurenys els que actuen com a columna vertebral de l'organització per a coordinar i gestionar els diferents projectes directament des d'Hondures, mentres que des d'Espanya es dóna suport a totes les activitats de múltiples maneres com la gestió de subvencions, incorporació de nous becants o sensibilització. Hui en dia l'ONG compta amb més de 18 delegacions en tota Espanya.

  La regidora de Cooperació Social de Paiporta, Isabel Martínez, es va mostrar “convençuda de que oferix una experiència única en este àmbit i que l'exemple que dóna al món és molt destacable per a fomentar una societat on els més desfavorits puguen construir el seu futur. Un exemple de que les persones que viuen situacions de pobresa poden transformar la seua realitat i la del seu poble amb l'educació i el suport de persones de tot el món disposades a compartir”.

  ocultar
  ACOES exposa a Paiporta la seua tasca humanitària a Hondures
  Pujar