Castellano

Veïns d'Oropesa protesten enfront del Ministeri per a exigir solucions per a la platja

Veïns d'Oropesa protesten enfront del Ministeri per a exigir solucions per a la platja
  • Representants de Morro de Gos i Marina d’Or demanen que es modifique la Llei de Costas abans que hi haja enderrocaments

El malestar dels veïns de la platja de Morro de Gos d'Oropesa ha arribat hui a Madrid, concretament al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per a traslladar a la ministra Teresa Ribera el seu “malestar” pels problemes que arrossega el litoral d'aquesta localitat, sobretot des del temporal Gloria que ha suposat un abans i un després en aquest espai marítim.

Representants de la plataforma Morro de Gos i de Marina d’Or s'han concentrat aquest matí en la capital d'Espanya per a “que se'ns escolte i es faça ressò del nostre malestar per les conclusions derivades del Pla Estratègic el termini d'al·legacions del qual finalitza el 22 de juliol”.

Així mateix, les plataformes ciutadanes la Llei de Costas “és en la seua interpretació tan enrevessada que la societat civil se sent indefensa” pel que “hui som ací perquè volem ser escoltats i que se'ns tinga en compte”.

Cal assenyalar que aquesta és una de les accions ciutadanes previstes per la plataforma Morro de Gos per a donar visibilitat a la problemàtica que afecta el litoral.

Volen solucions

Des de totes dues entitats ciutadanes “conscients que el canvi climàtic és una realitat que afecta seriosament l'estat de regressió de les nostres costes, intentem buscar solucions intermèdies a les anteriorment descrites”.

A més reclamen una solució per a “protegir el medi ambient d'una manera sostenible i salvaguardar el que és el nostre per dret”, han apuntat.

Així mateix, han exigit al Ministeri modificar la Llei de Costas “abans que derroquen, espongen i tiren les propietats històriques, patrimonials o no” perquè “volem una Llei de Costas que complisca les Directives Europees i per tant protegisca en primera instància, als ciutadans i també que siga responsable amb el medi ambient” que, asseguren, “no és un negoci, ni públic ni privat”.

Després de la lectura del manifest, han entregat una còpia al Ministeri.

Protesta front al Ministeri
Protesta front al Ministeri

Pujar