Castellano

Ros (PSPV-PSOE) afirma que amb la inversió del Govern de Pedro Sánchez en les desaladores d'Orpesa i Moncofa es resol l'abastiment de tota la província

Ros (PSPV-PSOE) afirma que amb la inversió del Govern de Pedro Sánchez en les desaladores d'Orpesa i Moncofa es resol l'abastiment de tota la província
  • La diputada nacional destaca el bon treball de José Martí al capdavant de la diputació per optimitzar l'ús de les desoladores amb el Pla Director d'Aigua

La diputada nacional del PSPV-PSOE per Castelló, portaveu adjunta del grup socialista en el Congrés i membre de l'executiva federal, Susana Ros, ha valorat la inversió de 17 milions d'euros que el Govern de Pedro Sánchez realitzarà per unir les desaladores d'Orpesa i Moncofa amb els municipis de Castelló, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Nules, la Vall d'Uixó i la Vilavella. Ros ha afirmat que, gràcies a aquesta inversió, "es podrà garantir l'abastiment d'aigua de tota la província durant molt de temps". En aquest sentit, la diputada nacional ha destacat "la bona gestió que va realitzar el govern de Zapatero amb la construcció de les dues plantes", i ha afegit que "aquest nou impuls demostra el suport del govern socialista de l'Estat amb la província de Castelló".

Per a Ros, "és imprescindible el paper que ha jugat la Diputació de José Martí en la gestió de les desaladores per optimitzar el seu ús". En aquest sentir, la dirigent socialista ha fet referència al Pla Director d'Aigua que va crear la Diputació de Castelló en l'any 2019 i amb el qual es pretén incorporar les desaladores a l'àmplia xara l'aigua potable de la província. "La bona gestió dels governs socialistes fa possible l'accés de tots i totes a aigua potable i sanejament", ha assenyalat Ros.

A més, Ros ha ressaltat que "és necessari garantir el subministrament d'aigua en tots els municipis de les comarques de Castelló a llarg termini". Com ha explicat la diputada nacional, "el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va crear les bases per a garantir la suficiència del sistema d'aigües, i ara, amb aquesta inversió, el president Sánchez compleix amb el nostre programa electoral i dóna un pas més per connectar tots els municipis".

Per aquest motiu, Ros ha criticat que durant els 7 anys que el PP de Mariano Rajoy va governar es va dedicar a "criticar i enganyar" i ha afegit que "ara hem passat del 'agua para todos' del PP a garantir el subministrament d'aigua per a sempre amb el PSOE". A més, ha assenyalat que "els i les socialistes defensem els interessos de la nostra província, treballem per ella, i no ens dediquem a enganyar", i ha afegit que "el soroll que el PP crea amb les seues critique només intenta tapar la seua ineficàcia i els seus casos de corrupció". "El govern de Pedro Sánchez atén i escolta a la província de Castelló", ha destacat la dirigent socialista.

Ros ha assenyalat que, amb l'optimització de les desoladores, "no sols s'ajudarà a la sostenibilitat dels aqüífers existents, sinó que també es produirà un important estalvi per a les administracions i per als i les ciutadanes". "És una qüestió de justícia, de permetre a tots els municipis l'accés a serveis bàsics de qualitat, i això només el partit socialista ho pot garantir", ha destacat la diputada nacional.

Pujar