Castellano

La Policia d'Oropesa desallotja 90 hamaques i ombrel·les de la platja

La Policia d'Oropesa desallotja 90 hamaques i ombrel·les de la platja
  • L'ordenança municipal prohibeix reservar buit a la platja abans de les 9.00 hores

MÉS FOTOS
La Policia d'Oropesa desallotja 90 hamaques i ombrel·les de la platja - (foto 2)

L'Ajuntament d'Oropesa ha dut a terme el desallotjament de 90 hamaques i ombrel·les de la platja, uns objectes que els seus propietaris han col·locat a primera hora del matí amb la intenció de reservar el seu lloc. En concret s'han retirat 39 ombrel·les i 54 cadires.

D'aquesta manera, el consistori ha complit l'ordenança aprovada l'any passat i que es va posar en marxa l'1 d'agost de 2021 amb la intenció de prohibir que els banyistes reserven buit a la platja abans de les 9.00 hores.

Segons el regidor de Platges, Jordi Llopis, no s'ha sancionat a ningú per saltar-se la norma municipal. "En data de hui, l'any passat es van prendre les dades a tres persones", ha assenyalat.

Cal assenyalar que són moltes les persones que matinaven per a anar d'hora a la platja, instal·lar la seua hamaca i ombrel·la en primera línia a Oropesa, i després marxaven a la seua casa o als seus quefers.

Amb això, impedien que les màquines i els serveis de neteja pogueren dur a terme els seus treballs amb normalitat.

“La normativa té com a objectiu respectar i mantindre les nostres platges sancionant actes incívics”, ha indicat en el seu Facebook l'Ajuntament d'Oropesa després d'informar de la retirada de 90 objectes, complint amb l'ordenança municipal.

Una pràctica que pot ser sancionada

En l'ordenança, l'Ajuntament va fixar en 300 euros la sanció per col·locar l'hamaca o les ombrel·les abans de les 9.00 hores, una multa que pot arribar als 700 euros si s'és reincident.

Pujar