Castellano

200 persones porten les reivindicacions de Morro de Gos fins a la porta de Costas

200 persones porten les reivindicacions de Morro de Gos fins a la porta de Costas
  • Reclaman una reunió urgent i mesures per a tenir una platja de 30 metres d'amplària

MÉS FOTOS
200 persones porten les reivindicacions de Morro de Gos fins a la porta de Costas - (foto 2)
200 persones porten les reivindicacions de Morro de Gos fins a la porta de Costas - (foto 3)

Dos centenars persones s'han manifestat aquest dimecres al migdia enfront de la delegació de Costas a Castelló de la Plana, en la cèntrica plaça de la Pau, per a demanar al Ministeri que estudie les propostes per a la recuperació de la platja de Morro de Gos a Oropesa.

Allí han estat al voltant d'una hora sota el sol d'agost, temps que han aprofitat per a lliurar per registre un escrit amb les seues peticions.

Entre elles està la que es produïsca “una reunió urgent i conjunta” de la plataforma en defensa de Morro de Gos i totes les administracions implicades (Direcció General de Costas, delegació de la demarcació de Costas a Castelló i Ajuntament d'Oropesa).

Una altra de les seues exigències és la reparació urgent de la barrera que tancava el canal de la Illeta de Morro de Gos, una obra que desitgen que es realitze abans del pròxim estiu ja que així s'evitaria la pèrdua de l'arena que els corrents arrosseguen cap al sud.

Creuen, a més, que aquesta és una obra de reparació, per la qual cosa no seria necessari un informe d'impacte ambiental, la qual cosa alleugeriria els tràmits necessaris per a posar-la en marxa.

La tercera petició lliurada per la plataforma és donar “una solució estructural i definitiva per a l'estabilització i recuperació de la platja” que garantisca “almenys, una amplària de 30 metres de platja en tots els seus punts”.

En aquest sentit, recorden que el Ministeri ja compta amb l'informe que li va fer arribar l'ajuntament on es plantegen totes les possibles opcions per a recuperar aquesta zona de la costa orpesina.

Des de la plataforma consideren que Costas hauria d'iniciar el procediment per a aprovar solucions definitives “abans que acabe enguany” ja que amb les actuals aportacions d'arena que s'estan fent i amb el tancament de la Illeta no seria suficient per a solucionar el problema en la zona nord de manera definitiva.

Així, demanen que no s'abandone la zona nord d'aquest arenal, que creen que es podria regenerar amb la projecció d'un espigó o d'alguna estructura que retinguera l'arena.

“La situació de la platja és molt greu, existeixen punts en els quals pràcticament ha desaparegut”, critiquen des de la plataforma, al mateix temps que alerten que “enguany es preveuen forts temporals, per la qual cosa no tenim temps”. De fet, la situació complicada d'aquesta platja va germinar arran del temporal Gloria en 2020, que va trencar la barrera de la Illeta i va acréixer la pèrdua d'arena.

Pujar