Castellano

Les pel·lícules de terror i els monstres de la tradició valenciana marquen Tots Sants a Orpesa

Les pel·lícules de terror i els monstres de la tradició valenciana marquen Tots Sants a Orpesa
  • L'Ajuntament ha preparat una nodrida agenda d'activitats amb motiu d'Halloween en la qual destaca el campionat de ‘La Fallera Calavera’ i un concert en la plaça Major

El municipi d'Orpesa es prepara per a viure una de les jornades més terrorífiques de l'any. I és que amb motiu de la festivitat de Tots Sants i la celebració de la festa d'Halloween, les regidories de Cultura, Joventut i Turisme han elaborat una programació d'allò més esborronadora amb activitats dirigides a tots els públics.

Una d'elles arribarà els dies 29, 30 i 31 d'octubre amb l'espectacle ‘Nit d'Halloween’ que aterrarà en la plaça de bous de la localitat amb diverses passades, des de les 20.30 fins a les 22.45 hores. Es tracta d'un esdeveniment que va penjar fa uns dies el cartell de ‘aforament complet’ i amb el qual xicotets (a partir dels 12 anys) i majors experimentaran una muntanya russa de sensacions.

I tots els amants del cinema de terror podran assistir a quatre projeccions: ‘Las brujas’ (de Roald Dahl (dia 29, a les 17.00 hores), ‘Sombras tenebrosas’, ‘Nunca apagues la luz’ (ambdues el dia 30, a les 17.00 i a les 22.30 hores, respectivament) i ‘Doctor sueño’ (el dia 31, a les 22.30 hores). Totes les passades tindran lloc en el saló de plens de l'Ajuntament i, pel fet que l'aforament és limitat, es reservarà la plaça per estricte ordre d'arribada.

Concursos i campionats per a tota la família

Una de les novetats de la programació d'Halloween d'enguany és la celebració de la primera edició del Campionat de la Fallera Calavera, un joc de taula amb personatges típics de la tradició valenciana que durant els últims anys s'ha convertit en tot un èxit. Tots aquells que estiguen interessats a participar poden realitzar les seues inscripcions trucant al telèfon de la biblioteca municipal (964 31 35 74). El campionat es desenvoluparà a partir de demà, 27 d'octubre, fins divendres que ve.

El plat fort arribarà el diumenge, 31 d'octubre, amb la ‘Festa del Torró de Gat’. Així des de les 18.00 fins a les 20.00 hores la plaça Major acollirà nombrosos actes dirigits al públic familiar, com la festa de disfresses, l'exposició 'Espanta la por' en la qual s'exhibiran diferents monstres de la mitologia valenciana, com és el cas del 'Home del sac' o 'El Buitoni', o el tallers de pintacares amb el qual els més xicotets posaran la nota terrorífica a la seua disfressa.

Així mateix, el concert del grup Rebombori omplirà aqueixa mateixa vesprada el centre d'Orpesa de la música i les llegendes de la cultura valenciana. Una jornada que comptarà, com és tradicional, amb el repartiment del torró de gat, dolç típic de la festivitat de Tots Sants.

Pujar