Castellano

Orpesa obri les portes de la seua antiga presó a veïns i visitants

Orpesa obri les portes de la seua antiga presó a veïns i visitants
  • Amb aquesta iniciativa, que tindrà lloc aquest dimecres, l'Ajuntament pretén donar a conéixer aquest històric edifici i posar en valor el patrimoni de la localitat

L'Ajuntament d'Orpesa obri les portes d'un dels seus edificis més emblemàtics en els quals s'amaga bona part de la història d'aquesta localitat costanera. Es tracta de l'antiga presó, una edificació que data del segle XVII i que podrà ser visitada aquest dimecres, 11 d'agost, per veïns i visitants en horari d'11.00 a 13.30 hores.

Així ho ha anunciat el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui assenyala que amb aquesta jornada de portes obertes “pretenem donar a conéixer l'antiga presó i posar en valor el nostre patrimoni històric”. En aquest sentit, Tamborero incideix en què “des del consistori volem promocionar el nostre barri antic, una de les zones amb més encant del nostre municipi, perquè està satisfeta de punts d'interés, com el castell, la capella de la Verge de la Paciència o el Pou del Ravalet”.

El munícipe avança que els visitants que se sumen a aquesta iniciativa podran, a més de submergir-se en el passat històric d'Orpesa, gaudir d'un vídeo explicatiu en el qual es contarà la història d'un cas d'un pres de l'època.

Tots aquells interessats a visitar l'antiga presó, situada en ple barri antic de la localitat (concretament al carrer Sant Antoni), poden fer-ho sense necessitat de reserva. No obstant això, atés que l'aforament per a accedir a l'interior de l'edifici és limitat, s'aconsella acudir amb temps perquè si se supera el nombre màxim d'usuaris la visita es realitzarà per grups.

Pujar