Castellano

Orpesa commemora el Dia Internacional dels Arxius amb la publicació d’un nou llibre

Orpesa commemora el Dia Internacional dels Arxius amb la publicació d’un nou llibre
  • L'Ajuntament demana als veïns que donen una foto per a per a augmentar el fons fotogràfic municipal

L'Ajuntament d'Orpesa celebra aquest 9 de juny el Dia Internacional dels Arxius i ho fa amb la programació de diverses activitats amb les quals “volem dinamitzar el vessant cultural de l'arxiu municipal i, alhora, posar en valor aquest espai i donar a conéixer la seua importància a tots els veïns”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero.

I, per a això, el consistori presentarà aquest dimecres el llibre ‘Documents de l'arxiu’, un primer volum que estarà dedicat a les Cartes Pobla d'Orpesa. Es tracta d'una publicació amb les imatges i transcripcions de les dues cartes pobla, amb una breu introducció dels antecedents històrics.

Així mateix, des de l'Ajuntament s'ha demanat col·laboració als veïns a través de l'activitat ‘Dona una foto a l'arxiu’, un acte amb el qual es pretén augmentar el fons fotogràfic municipal. És per això que “convidem als oropesins i oropesines al fet que s'acosten a l'arxiu”, situat al carrer Laura de Cervellón, 12 (enfront de l'Ajuntament), “i aporten una foto que serà escanejada i retornada al seu propietari en el mateix moment”.

D'aquesta manera, amb les imatges cedides, l'arxiu municipal continuarà realitzant exposicions fotogràfiques com és el cas de ‘Tempus fugit’ o ‘Anem de borrasca’, dues mostres que han tingut un gran acolliment pel públic. Les pròximes exposicions arribaran a la Torre del Rei en els mesos d'agost i setembre sota els títols ‘Via vita est: La vida és un camí’ i ‘Verema’, en la qual podrà participar el públic.

Pujar