Castellano

Orpesa commemora el Dia Internacional de la Dansa amb l'estrena de l'espectacle ‘Pols’ de Pepa Cases

Orpesa commemora el Dia Internacional de la Dansa amb l'estrena de l'espectacle ‘Pols’ de Pepa Cases
  • L'Ajuntament anuncia que aquesta obra és el preludi del futur cicle cultural que se celebrarà en el municipi sota el títol ‘Orpesa en dansa’

La dansa serà la gran protagonista aquest cap de setmana en el municipi d'Orpesa, que commemora el Dia Internacional d'aquesta disciplina, una data que se celebra cada 29 d'abril. El primer dels actes arribarà divendres que ve amb la projecció de la pel·lícula ‘Solo nos queda bailar’ (a les 20.00 en el saló de plens de l'Ajuntament), un commovedor i prodigiós drama iniciàtic que explora l'amor i la dansa.

I el dissabte, la plaça Major serà escenari, a les 19.00 hores, d'un nou espectacle que farà vibrar al públic de la mà de la Companyia Pepa Cases Dansa-Teatre. Es tracta de l'estrena de ‘Pols’, una obra de dansa contemporània per a tots els públics en la qual s'interpel·la a la reflexió al voltant de qüestions d'actualitat, com la identitat i el gènere.

Després d'aquesta peça, l'artista Pepa Cases llegirà el manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dansa i, a continuació, es donarà pas a una ‘jam dansa’ que comptarà amb la presència del músic i compositor vila-realense Manu Chabrera. Es tracta d'una activitat basada en la improvisació en la qual podrà participar el públic i que es realitzarà complint amb totes les mesures de seguretat necessàries. L'objectiu, celebrar el dia de la dansa com ha de fer-se: ballant.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, ha ressaltat “la importància de posar en valor la dansa contemporània a través d'aquest espectacle, que servirà com a preludi al futur cicle que acollirà el municipi el mes vinent de novembre sota el títol Orpesa en dansa”. Així mateix, el munícipe ha assenyalat la intenció de l'Ajuntament de “atorgar rellevància i l'espai que es mereixen les representacions de dansa, perquè lamentablement és la disciplina més oblidada a l'hora de programar esdeveniments culturals i és una cosa que canviarem”.

Cal destacar que la ubicació de la representació, prevista en la plaça Major, podria modificar-se a causa de les previsions meteorològiques, amb el que des de l'Ajuntament adverteixen que en el cas que es registraren pluges, s'avisarà a la ciutadania a través de les xarxes socials amb la nova localització.

Pujar