Castellano

Orpesa acomiada el seu primer festival d'art urbà amb un rotund èxit i anuncia una segona edició

Orpesa acomiada el seu primer festival d'art urbà amb un rotund èxit i anuncia una segona edició
  • El Rampuda Urban Art ha omplit durant quatre jornades el municipi de colorits murals amb reconeguts artistes com Deih o Xelon

L'art de carrer ha sigut l’indiscutible protagonista durant aquesta Setmana Santa amb motiu de la celebració del Rampuda Urban Art, el primer festival d'art urbà d'Orpesa que ha reunit, de l'1 al 4 d'abril, a diferents artistes del territori valencià que han omplit de colorits murals diferents racons del municipi.

Des de l’homentage a l'horta valenciana de l'artista Barbiturikills, els impactants murals amb grandàries de fins a 100 metres quadrats i una impressionant explosió de color de Deih i Xelon fins a la colorida creació de l’artista local Maite Benet o les 15 intervencions realitzades per David de Limón mitjançant l’ús de la tècnica ‘bombing’, on no ha faltat el seu característic ninja.

“Han sigut quatre jornades molt emocionants en les quals hem fomentat l'art urbà i donat suport a les creacions d'artistes de la nostra terra”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui ha avançat que l'esdeveniment “ha tingut un rotund èxit”. I és que Orpesa s'ha convertit aquesta Setmana Santa, gràcies a aquest nou festival, en un punt de trobada per a veïns i visitants arribats de diferents localitats de la Comunitat Valenciana per a recórrer el municipi en cerca dels colorits murals.

El públic ha tingut l'oportunitat de viure en primera persona el procés de creació dels artistes i descobrir els encants i racons més emblemàtics de la localitat costanera, com és el cas del centre històric. És per això que l'edil de l'àrea ha anunciat que “hi haurà una segona edició en 2022” i ha revelat que “la iniciativa ha calat tant entre la població local que molts ja ens han parlat sobre la possibilitat que els artistes convidats de la pròxima edició pinten les parets i façanes de les seues cases”.

Amb tot, Orpesa compta des d'ara amb una ruta artística a través de la qual es pot passejar pel municipi, explorant gran part dels racons que amaga la vila en el seu barri antic. Tot això gràcies a l'ajuda d'un mapa en el qual es troben totes les localitzacions dels nous murals que ja llueixen als carrers d’Orpesa.

Pujar