Castellano

Oropesa viu un veloç tancament a l'estil oropesí

Oropesa viu un veloç tancament a l'estil oropesí
  • Els caps de bestiar de Miguel Parejo recorren el primer tancament per Sant Jaume

Galeria de fotos
Tancament a l'estil oropesí
Tancament a l'estil oropesí
MÉS FOTOS
Oropesa viu un veloç tancament a l'estil oropesí - (foto 2)
Oropesa viu un veloç tancament a l'estil oropesí - (foto 3)
Oropesa viu un veloç tancament a l'estil oropesí - (foto 4)

Els carrers d'Oropesa han tornat a viure aquest dissabte un dels seus tradicionals tancaments d'estil oropesí, amb una carrera veloç que ha omplit de tensió i emoció les vies del barri antic del municipi amb motiu de les festes de Sant Jaume.

Els animals de la ramaderia de Miguel Parejo han fet vibrar als corredors i al públic apostat després de les barreres al llarg de més d'un quilòmetre de recorregut, des del carrer Sant Jaume i fins a la Plaça de Bous, on ha tingut lloc l'exhibició de bous i vaques.

Aquest espectacular tancament, declarat d'Interès Turístic Provincial, destaca per ser a l'estil oropesí, és a dir, amb la peculiaritat que els mossos col·loquen una lona a la meitat del recorregut perquè els vedells i els cabestres es donen la volta i seguisquen fins a la plaça.

En acabar, la plaça de bous i els seus limítrofs s'han convertit en el centre neuràlgic d'aquesta jornada amb l'exhibició dels caps de bestiar, que ha fet les delícies dels amants del ‘bou’.

Aquest ha sigut el primer dels tancaments a l'estil oropesí programats amb motiu de les festes de Sant Jaume en les quals està immersa la localitat costanera; un esdeveniment que cada any cita a nombrosos afeccionats vinguts des de diferents punts del territori nacional.

A més, els caps de bestiar de Miguel Parejo han protagonitzat a més l'exhibició de la vesprada en la qual també ha participat el ferro local Alberto Garrido.

Així mateix, els xiquets i xiquetes es donen cita, a partir de les 19.00 hores, al costat del recinte multiusos per a fer volar la seua creativitat en el taller de farolets, uns treballs que il·luminaran a la nit la localitat en la desfilada pels principals carrers del centre que finalitzarà en la cèntrica plaça Major.

El fermall d'or a la jornada el posa el correfocs de Dimonis de la Plana, una actuació que culminarà en la plaça de bous amb un espectacle per a impregnar el cel d'Orpesa de llum, color i moltes sorpreses.

La Travessia Platges d’Orpesa posa el toc esportiu a les celebracions

Orpesa acull aquest dissabte la 36a edició de la Travessia Platges d’Orpesa en la qual els esportistes recorreran 1.000 i 2.000 metres nadant amb eixides a la platja Morro de Gos i La Petxina i meta en cala Retor. Encara que abans, locals i visitants tornaran a vibrar amb els tancaments a l'estil oropesí, a les 8.00 hores; un acte que es repetirà a les 13.00 hores.

L'activitat taurina continuarà a les 19.00 hores amb l'exhibició de bous i vaquetes de la ramaderia de Fernando Machancoses. El moment més esperat del dissabte arribarà amb la desencaixonada d'un bou brau –que serà embolat a la nit-- del ferro d'Adelaida Rodríguez, un acte organitzat per la penya taurina Sense DNI. La discomóvil Menéalo on Tour, en el qual col·labora l'Associació Joves Orpesa, posarà la banda sonora a la matinada.

 

Pujar