elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2021

Orpesa, unes vacances de postal en la Mar Mediterrània

Orpesa, unes vacances de postal en la Mar Mediterrània
  • Amb els seus 12 quilòmetres de platges, un ampli patrimoni històric i les privilegiades condicions geogràfiques situen a aquest municipi turístic castellonenc com un de les destinacions més demandades

MÉS FOTOS
Orpesa, unes vacances de postal en la Mar Mediterrània - (foto 2)
Orpesa, unes vacances de postal en la Mar Mediterrània - (foto 3)
Orpesa, unes vacances de postal en la Mar Mediterrània - (foto 4)

L'arena fina i orada i les aigües cristal·lines de les seues platges, el vast patrimoni i les belles panoràmiques que ofereix Orpesa aterren en l'aparador de turisme Fitur un altre any més. I és que aquesta localitat costanera, amb les seues 12 quilòmetres de platges, unit als ‘tresors’ històrics que amaga i a les privilegiades condicions geogràfiques situen a la localitat com un de les destinacions favorites per a passar unes merescudes vacances o uns dies de desconnexió.

A més de les seues quatre platges, que han obtingut la distinció de bandera blava (La Petxina, Morro de Gos, Els Amplàries i Platgetes de Bellver), Orpesa 'guarda' en els seus paratges naturals tres cales en les quals perdre's, deixant arrere el mundanal soroll de la ciutat. És el cas d'Orpesa la Vella, una xicoteta cala separada per un sortint rocós que li confereix l'encant de certa privacitat natural. I protegida entre el pujol en la qual se situen els vestigis del poblat ibèric i el port esportiu, es troba Cala Retor, la primera platja de la Comunitat Valenciana lliure de fums.

I per a tots aquells que cerquen un lloc més 'salvatge' i rocós, el seu lloc és la Renegà. Aquesta cala acollidora i tranquil·la per l'entorn natural que l'envolta està dividida per multitud de cales d'arena i roques esculpides a colp de mar i vent, amb una vegetació enrevessada que les converteix en un lloc ple de màgia. I és que és l'entorn ideal per les seues frondoses pinedes, que aconsegueixen quasi la mateixa riba.

Encara que, sens dubte, un dels nous al·licients d'aquest estiu serà la nova atracció situada en la riba de la platja de la Petxina. Es tracta del primer gronxador aquàtic de la Comunitat que ja ha causat furor entre els primers visitants que han tingut l'oportunitat de provar-ho. I és que aquest balancín, realitzat amb materials de bambú, es converteix en un espai idoni per a captar una preciosa estampa amb la mar i el sol com a fons.

Rutes i senderes en els quals perdre's

Les privilegiades condicions geogràfiques i naturals d'Orpesa, estratègicament situada entre la mar i la muntanya, ofereixen al visitant infinites possibilitats per a la pràctica del turisme actiu. Moltes d'elles tenen lloc en la Serra d'Oropesa, un majestuós conjunt de muntanyes amb llargues senderes i belles panoràmiques. Un altre dels 'tresors' del municipi és la muntanya Bovalar, que acaricia amb bellesa la mar i reposa al costat del port esportiu; i la Via Verda, que transcorre per paratges naturals de gran valor mediambiental. Durant el recorregut, es pot contemplar part del patrimoni cultural del municipi, com el poblat iber o dos de les tres torres guaites: La Corda i La Colomera.

I per als més aventurers, Orpesa ofereix una àmplia oferta d'esports nàutics: kite-surf, paddle-surf, vela, passejos amb motos aquàtiques i classes de busseig i submarinisme són només algunes de les experiències de les quals gaudir aquest estiu.

Un passeig per la història

Orpesa compta amb un valuosíssim patrimoni històric pel qual passejar per a submergir-se en la història i cultura del municipi. Exemple d'això és La Torre del Rei, que va ser construïda l'any 1413 i que en l'actualitat acull diverses activitats per a públic familiar, com gimcanas i teatralitzacions; o el castell, una imponent fortificació en les muralles de la qual s'observen els diferents projectils del setge de les tropes franceses; i el barri antic, amb racons plens d'encant com la plaça del Pou, l'antiga presó, la plaça de l'Església i la capella de la Verge de la Paciència.

Amb tot, aquest bell i històric municipi, amb 12 quilòmetres de costa, xicotetes cales salvatges en les quals banyar-se i un gran contrast paisatgístic, ofereix al visitant una perfecta combinació de relax, cultura, esport i diversió per a viure unes vacances de postal.

Pujar