22 d’octubre de 2020 22/10/20

Oropesa elabora un pla de contingència davant un altre possible estat d'alarma

Oropesa elabora un pla de contingència davant un altre possible estat d'alarma - (foto 1)
  • L'Ajuntament pretén avançar-se a un altre escenari d'emergència i prioritzar el servei d'atenció primària cap als col·lectius més vulnerables

El departament de Serveis Socials d'Orpesa ha elaborat un pla de contingència com a mesura de prevenció davant un altre possible estat d'alarma sanitària provocada per la Covid-19. Així ho ha anunciat la regidora de l'àrea, Micaela Bermúdez, qui ha recalcat que “es tracta d'un full de ruta en la qual descrivim els procediments i instruccions alternatius que es durien a terme en el cas que es decretara de nou l'estat d'alarma”.

L'objectiu, segons assenyala Bermúdez, és “minimitzar qualsevol possibilitat d'exposició, propagació o conseqüències que puguen tindre lloc amb una nova onada del virus” amb el que “es tracta d'un pla predictiu, preventiu i reactiu”.

És per això que amb aquest programa “pretenem garantir l'adequada atenció i prestació dels serveis d'atenció primària, donant prioritat als col·lectius més vulnerables i garantint la salut i la seguretat en tot moment, tant per als professionals del departament com per als usuaris”. En aquest sentit, els col·lectius prioritaris seran les persones i famílies en situació de vulnerabilitat, tant a nivell d'informació com de tramitació de les ajudes d'emergència social i altres prestacions; la tercera edat, amb un programa d'atenció domiciliària; les persones sense llar; i els menors en situació de risc o amb expedients oberts.

A més, “Serveis Socials prestarà especial atenció a les víctimes de violència de gènere, ja que durant l'estat d'alarma s'han incrementat el nombre de casos”, explica Bermúdez.

Entitats socials

Així mateix, en el pla de contingència l'Ajuntament ha tingut molt presents a les entitats socials del municipi, com és el cas de Càritas, el Centre Cristià i Creu Roja, amb la finalitat de “poder coordinar-nos amb les associacions per a agilitar els tràmits i evitar un col·lapse dels Serveis Socials”, explica. Amb tot, ha volgut agrair la labor de totes elles i ha recalcat que “Càritas, hui dia, continua realitzant repartiment d'aliments a les persones més vulnerables, de manera coordinada amb Serveis Socials”.

Pujar