Castellano

Oropesa continua la seua lluita contra les ombrel·les fantasma

Oropesa continua la seua lluita contra les ombrel·les fantasma
  • A mitjan agost s'activa la modificació de l'ordenança perquè puga ser sancionable ocupar la platja a qualsevol hora del dia

Trobar un buit buit a les platges d'Oropesa és pràcticament missió impossible. Com si d'una carrera es tractara, la gent s'amuntega en el passeig amb tovalloles, ombrel·la i hamaca en mà per a poder entrar en l'arena i ocupar el seu espai, per a després marxar-se a fer els seus quefers i gestions diàries.

Encara que aquesta problemàtica ve de llarg, des de 2020 l'Ajuntament d'Oropesa està tractant de posar límit a aquesta pràctica “egoista i incívica”, en paraules de l'alcaldessa, Araceli de Moya. Per a això, l'estiu passat va entrar en vigor una ordenança perquè no es puga reservar buit a la platja abans de les 9 hores, per a permetre que les màquines i serveis de neteja puguen actuar amb normalitat.

Malgrat que la gent ha respectat aqueix horari, el problema continua atès que hi ha persones que deixen la seua hamaca i l'ombrel·la al migdia i es van a casa per a tornar més tard.

Per això, el consistori ha modificat l'ordenança perquè aquesta pràctica puga ser sancionable a qualsevol hora del dia. Així ho ha explicat de Moya.

Així doncs, deixar reservat l'espai a les platges d'Oropesa està sancionat amb 300 euros i si s'és reincident la multa pot arribar als 700 euros.

Es redueix l'ocupació

Des que la notícia va saltar a la llum, amb imatges sorprenents en les quals una marea de persones corria per l'arena per a trobar el millor lloc a la platja, aquest tipus de pràctiques ha anat decreixent. Segons l'alcaldessa d'Oropesa el dimarts a la platja de Morro de Gos es van confiscar una trentena d'ombrel·les i hamaques i aquest matí, a la platja de la Petxina, el dispositiu policial ha requisat una menor quantitat d'estris.

Pujar