Castellano

Oropesa del Mar celebra la Setmana Violeta per commemorar el 25N

Oropesa del Mar celebra la Setmana Violeta per commemorar el 25N
  • Igualtat ha organitzat tallers a tots els centres educatius i un ampli programa en què destaquen conferències, projeccions i la segona edició de la marxa nocturna

El municipi d'Orpesa del Mar ja ho té tot a punt per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra cada 25 de novembre, i ho fa amb una programació adreçada a tots els públics i, en especial, als més joves de la localitat. I és que entre les novetats d'aquest any destaquen diversos projectes que arribaran a les aules dels centres educatius els propers dies.

La regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, assenyala que els programes d'aquest any "hem incrementat els fons, ja que creiem que l'única manera efectiva per eradicar la violència de gènere mitjançant la prevenció és l'educació".

És per això que a més d'una altra edició del programa d'educació afectivosexual dirigit a alumnes de cinquè i sisè de Primària dels col·legis Deán Martí i La Mediterrània, els estudiants de l'institut Torre del Rei participaran al taller 'Sexualitats positives i sense violència ', impartit per l'especialista Erick Pecador.

Un programa que també comptarà amb activitats de formació per al professorat per posar a la vostra disposició eines útils i necessàries per a la prevenció, així com amb conferències obertes a la població en general ia mares i pares en particular. I els estudiants d‟ESO, Batxillerat i cicles formatius se sumaran a dues sessions del taller impartit per Sara Order, una proposta de l‟Associació per la Coeducació.

La regidora encarregada de l'àrea ha explicat que “des de la Regidoria d'Igualtat hem confeccionat un programa on s'inclouen activitats per a la ciutadania en general i projectes educatius als centres per fer veure als més petits i joves que la violència de gènere és la pandèmia social de la nostra societat actual”.

La programació de la Setmana Violeta arrencarà el 24 de novembre amb la Campanya de vacunació contra el virus de la violència de gènere

Les activitats començaran el 24 de novembre a la plaça Major de la localitat amb una activitat per a l'alumnat d'Infantil i Primària sota el títol 'Campanya de vacunació contra el virus de la violència de gènere' i amb el repartiment de punts violetes en comerços locals a càrrec dels estudiants de Torre del Rei.

Serà l'endemà quan tingui lloc la lectura del manifest institucional contra la violència de gènere, a les 19.00 hores a les portes del consistori, on “aquest any hem volgut fer partícips les associacions, entitats locals i centres educatius ja que considerem que tenen molt a dir”, explica Bermúdez.

II Marxa Nocturna contra la Violència de Gènere

A aquest acte us seguirà la segona edició de la marxa nocturna que transcorrerà pels principals carrers del centre del municipi i que constarà d'un recorregut de 2,5 quilòmetres. Es tracta de l'”acte més multitudinari del programa d'aquest any que neix amb el ferm objectiu de donar visibilitat a la violència de gènere i perquè totes aquelles persones que neguen la seva existència entenguin que aquesta xacra existeix i cal eradicar-la d'una vegada per totes ”.

La programació d'aquest any la completen la conferència titulada 'Violència contra les dones a la parella en temps de pandèmia', a càrrec de la catedràtica Victòria A. Ferrer (el dia 25, a les 17.30 al saló de plens de l'Ajuntament); i una sessió de cinefòrum en què els participants podran visualitzar 'Biografia d'un cadàver', que va obtenir el Goya al millor curt 2021, i 'El proxeneta', tots dos de Mabel Lozano. Una sessió que tindrà lloc el dia 26, a les 19.00 hores a l'Espai Cultural, i que inclourà un debat al voltant de les temàtiques de les projeccions.

Pujar