Castellano

Nova polèmica per llibres de temàtica LGTBI: esta vegada a Oropesa

Nova polèmica per llibres de temàtica LGTBI: esta vegada a Oropesa
  • El PSOE denuncia la desaparició de la secció i Vox el desmentix: “estan en les prestatgeries i marcats amb adhesius en els lloms”

Nova polèmica pels llibres de temàtica LGTBI. Este dimarts, una denúncia feta pel PSPV-PSOE a Oropesa centra l'actualitat municipal en la suposada “desaparició” d'estos llibres, que desmentix el regidor de Cultura, Juan García (Vox).

La portaveu socialista, María Jiménez, ha assegurat que la secció LGTBI de la biblioteca municipal “ha desaparegut sense previ avís en el que és un altre exemple més de censura”.

A més l'edil amplia la suposada desaparició a “tot el material relacionat amb el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual i familiar ha sigut retirat i guardat en caixes fora de l'abast dels usuaris”.

Juan García: “Els llibres estan catalogats”

El regidor de Cultura ha explicat que “els llibres de la biblioteca estan catalogats i apareixen en el catàleg col·lectiu de la Comunitat Valenciana”.

García ha assegurat que “està en procés de licitar el mobiliari, la qual cosa impedix que el fons bibliotecari estiga exposat en les prestatgeries d'accés al públic”. Pel que “això no significa que qualsevol usuari que demane qualsevol llibre que està en el catàleg no se li proporcione”.

Així mateix, l'edil ha explicat que “els llibres LGTBI i els de la secció punt violeta estan no sols en les prestatgeries sinó que estan marcats amb adhesius en els lloms dels llibres amb la bandera LGTBI o estatges, sent visibles i destacats”.

Què diu la llei?

Juan García ha apuntat, també, que la llei 4/2011, de 23 de març, de les biblioteques de la Comunitat Valenciana “no obliga a tindre llibres LGTBI en una seccion a part i menys per a municipis de menys de 25.000 habitants, on pot haver-hi recomanacions”.

Per al regidor de Vox, “com sempre el PSOE compta la seua veritat, que la gent de bé d'Oropesa ja no compra” com es demostra, segons García en “els resultats on la pèrdua de vots és equivalent al de les seues mentides”.

Pujar