Castellano

Compromís denuncia que “el PP porta al ple una concessió a Fobesa que va renovar il·legalment en l'any 2012”

    De "burla" ha qualificat José Luis Romero, el portaveu adjunt de Compromís a Orpesa, el que ha passat hui al ple municipal. Segons ha explicat Romero, en el ple celebrat aquest matí s'ha debatut no prorrogar a Fobesa el contracte d'abastament d'aigua a la zona delimitada entre el riu Xinxilla i la muntanya Bovalar. "L'any 2012 el PP va presentar a mateixa proposta en una comissió informativa. La retirar i, tot i tenir els informes en contra, va prorrogar el contracte a Fobesa", ha denunciat el regidor de Compromís. En el ple d'hui dijous "el PP ha oblidat, de manera deliberada, aportar aquesta documentació, com si la rescissió del contracte a aquesta empresa fos la primera vegada que es porta al ple o a la comissió". Romero ha recordat que fa cinc anys "ja els tècnics municipals havien avalat la no renovació del contracte a Fobesa, i ho havien fet d'una manera clara i inequívoca. Però la proposta d'acord va ser retirada després pel PP amb la intenció de prorrogar el contracte i, tot i els informes en contra, beneficiar Fobesa perquè ha mantingut aquest conveni en vigor fins hui. És a dir, almenys, cinc anys més dels que hauria de ser".

    En aquest sentit, Josep Lluís Romero ha preguntat en el ple al PP, a l'alcalde i al regidor d'Urbanisme pels motius que els van portar a prorrogar la concessió si els informes tècnics eren contraris. "No ens han donat cap explicació, ni ens han respost. Crec que és una manifestació de la seva cara dura i del menyspreu que tenen pels mecanismes democràtics de control al govern, que és la motivació que ens ha portat a preguntar per aquest assumpte" . Romero també a retret al PP que, al seu parer, està al servei dels interessos d'una empresa privada com Fobesa, "perquè si no, no s'explica per què s'han saltat la legalitat". Romero ha subratllat que en aquest assumpte "hi ha l'agreujant que algun responsable de Fobesa està sent investigat en el finançament del PP de la trama 'Gürtel'. Aquesta última argumentació no ha estat ni tan sols rebatuda pel PP".

    Per a Romero, "una vegada més, el PP demostra amb la seva forma d'actuar que no és transparent i que amaga informació. Amb les seves males pràctiques només busca beneficiar una empresa privada, sense tenir en compte els interessos legítims dels veïns d'Orpesa". El regidor ha conclòs afirmant que Compromís "estarà vigilant tot el procediment d'adjudicació del nou contracte de l'aigua a Orpesa per a donar-li la transparència al procediment que no han estat capaços de donar-los altres".

    Pujar