20 de gener de 2021 20/1/21

María Jiménez demana que el Govern d'Espanya assumisca els costos de la dessaladora

    La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia d'Oropesa, María Jiménez, considera necessari que siga el Govern d'Espanya el que assumisca els costos de la dessaladora de Cabanes-Oropesa perquè segons ha recordat, "el conveni que va signar en el seu moment l'Ajuntament amb Acuamed es va concebre en un moment anterior a la crisi econòmica, en el qual les expectatives de creixement que existien eren molt elevades". La situació de llavors, afegeix, "res té a veure amb la realitat de hui dia". En aquest sentit recorda que "es necessitaran molts anys per a complir amb les expectatives de creixement urbanístic lligades al turisme que existien a Orpesa en 2006 o 2007, quan el Partit Popular ens prometia en el nostre entorn la construcció del parc temàtic de Món Il·lusió i diversos camps de golf".

    Jiménez afegeix que la dessaladora és una infraestructura "bàsica" per a Orpesa, "perquè ens assegura aigua de qualitat, per sempre i per a tots, garantit la viabilitat de tots els projectes de creixement futur en el nostre poble perquè amb ella tenim assegurats quants recursos hídrics puguem necessitar". És a més un instrument molt eficaç per a la recuperació dels nostres aqüífers, "que cal recordar que porten molts anys sobreexplotats".

    No obstant això, conclou dient, "un bé tan preuat com l'aigua no pot hipotecar-nos per a tota la vida". Per tant, "necessitem que el Govern d'Espanya siga sensible amb Orpesa i les seues ciutadanes i ciutadans".

    Pujar